bucketlist_vijftigplussers

Bucketlist vijftigplussers: Ballonvaart, het Noorderlicht zien en de Himalaya beklimmen

Dat bucketlists niet alleen zijn weggelegd voor millennials ! Van de Himalaya beklimmen, het Noorderlicht zien tot aan Route 66 afleggen per motor: reizen staat met stip op nummer 1.

Leestijd: < 1 minuut

Naast reizen (62%) willen ook veel vijftigplussers de lucht in. Blijkt dat vijftigplussers de wereld vanuit de lucht willen bekijken via een ballonvaart, parachutesprong of helikoptervlucht. Deze bucketlist activiteit is na reizen, het meest populair (10%).

Unieke wensen

Naast reizen, tijd doorbrengen met familie en vrienden en nieuwe vervoersmiddelen zoals e-bikes testen, komen er een aantal unieke wensen uit het onderzoek naar voren. Zo worden antwoorden gegeven als “verzamelen van 100.000 balpennen”, “winkelen met Fred van Leer”, “een dag als stewardess werken”, “een modeshow lopen”, “zeevissen” en “hardlopen op het strand met Marco Borsato”. Een van de ondervraagden heeft zelfs het opvoeden van een tijgerwelpje op zijn bucketlist staan.

Wens in vervulling

Uit het onderzoek blijkt tevens dat veel vijftigplussers niet beginnen aan hun bucketlist vanwege gebrek aan geld (42%) of tijd (20%), of omdat ze het gevoel hebben dat andere mensen ze tegenhouden (28%).

Maar waar wachten we dan op om onze dromen te realiseren?

Het onderzoek is afgenomen door Klup met Hertog IJs onder 817 respondenten in de leeftijdscategorie 50 jaar tot 75 jaar.