bloemenwinkels

De 6 mooiste bloemenwinkels om de donkere dagen op te fleuren

Koude en donker jagen ons naar binnen… Dé tijd van het jaar om het thuis extra gezellig te maken. Onmisbaar om licht en kleur in huis te brengen? Een prachtig boeket dat je doet glimlachen elke keer je blik erop valt ! Zes bloemenwinkels met de extravagantste creaties om de donkere dagen op te fleuren.

Leestijd: 2 minuten

1. Mademoiselle (levering in België)

Mademoiselle biedt een selectie van 6 premium boeketten aan voor levering overal in België. Boeketten van verse en seizoensgebonden bloemen met de namen van de 6 kinderen van de stichters. Maar de mademoiselle-ervaring houdt daar niet op: de packaging waarin de levering gebeurt is bijna even mooi als hun boeketten! Een Belgische optie om te ontdekken voor bloemenlevering overal in België.

Av. de la Couronne 242 – 1050 Brussel, www.mademoiselle.flowers

2. Blomster (Antwerpen)

Blomster, het doet ons denken aan bloemen en hipsters. Blomster is dan ook een bloemenwinkel van de nieuwe generatie. Jonas Van Avermaet zegde zijn carrière in de modewereld vaarwel om zich op zijn andere passie te storten: bloemen en planten. In een voormalige beenhouwerij op het Eilandje opende hij zijn eigen zaak. Hier kom je niet voor de inspiratieloze boeketten die je al jarenlang bij de bloemist om de hoek koopt, maar voor weelderige, kleurrijke creaties met originele bloemen.

Londenstraat 46, 2000 Antwerpen, www.blomster.be

3. Bloemenatelier (Hove)

Bij Nele Claessens van het Bloemenatelier kan je alleen boeketten krijgen op bestelling, maar dat is meer dan de moeite waard. Ze werkt ondertussen al vijf jaar met ecologisch geteelde bloemen en maakt seizoensgebonden boeketten. Nele gaat er prat op dat haar bloemen van hoge kwaliteit zijn en lang houden. Een cadeautip (voor een geliefde of jezelf)? Wij zouden heel blij zijn met een bloemenabonnement van het Bloemenatelier…!

Vincent Bavaisstraat 88bis, 2540 Hove, bloemenatelier.net

4. Daniël Ost (Brussel & Sint Niklaas)

Daniël Ost behoeft geen introductie. De man begon met een bescheiden bloemenwinkel in Sint Niklaas maar is ondertussen wereldberoemd.  Door de jaren heen verzorgde hij de grootste feesten, of het nu Belgische prinsenhuwelijken zijn of een trouwfeest in de woestijn (!) van Jordanië. En toch beweert hij met evenveel liefde een boeketje te maken voor een kind dat bloemen wil kopen voor zijn moeder. Zijn winkel baadt ondertussen al in een uitbundige kerstsfeer.

Koningsstraat 13, 1000 Brussel en Onze-Lieve-Vrouwplein 26, 9100 Sint Niklaas, www.danielost.be

5. The Little Green Shop (Brussel)

Sarah en Nicolas is het Brusselse koppel dat deze charmante concept store uit de grond stampte. Bij de Little Green Shop staan de mooiste bloemen en planten uitgestald maar de zaak is tegelijk ook een theesalon. In het weekend serveert The Little Green Shop een gesmaakte brunch.
Sarah is kunsthistorica van opleiding en dat weerspiegelt zich in haar creaties. Ze laat zich maar al te graag inspireren door de oude Vlaamse meesters. Neem zeker eens een kijkje op hun Facebook- of Instagrampagina en vergaap je aan de indrukwekkende bloemstukken die ze maakt: explosies van vorm en kleur.

Alsembergsesteenweg 314, 1190 Brussel (Vorst), www.the-little-green-shop.com

6. Thierry Boutemy (Brussel)

Nog zo’n klinkende naam. Thierry Boutemy is de man die de film Marie Antoinette van Sofia Coppola letterlijk in de bloemetjes zette. Maar dat doet hij evengoed met de buurtbewoners, die in de winkel in Ukkel een klein bloemenwalhalla binnenwandelen. Hier moet je open staan voor een andere, gevoelsmatige manier van boeketten binden. “Er zijn regels in mijn beroep, maar ik volg ze niet”, vertelt Thierry Boutemy in een interview met de blog Coffeeklatch. “Ik zeg mijn personeel om de bloemen te observeren en gewoon te doen wat ze voelen.”

Vanderkinderestraat 375, 1180 Brussel (Ukkel), www.thierryboutemy.com


© Fiftyandme 2022