Droomplek in volle natuur in BRAZILIË

Leestijd: 6 minuten

DROOMVERBLIJVEN

De chalets zijn van 30 tot 100 m² groot en stuk voor stuk uitgerust met een badkamer en een privéterras. Elke kamer heeft een kingsize bed, een apart salon met sofa’s, muggenramen, ventilatoren, ingebouwde kasten, spiegels, een douche, een dubbele wastafel, een safe en een minibar. De chalets staan ruim uit elkaar zodat zij uitnodigen tot ontspanning – bij voorkeur in een hangmat! Droom weg en laat u wiegen door de wind!

DE MAN ACHTER DE DECORATIE

Binnenhuisarchitect Yorick Piette is gevestigd in Brussel. Hij is voornamelijk actief in residentiële projecten, gaande van kleine appartementen tot eengezinswoningen. ‘Ik vind luisteren bijzonder belangrijk. Omdat het verwachtingspatroon hoog is, is het voor mij heel belangrijk om de wensen van de klanten te begrijpen vooraleer ze in de ruimte te verplaatsen’, lacht hij. Piette, die veel belang hecht aan elk detail, legt ook het accent op het licht en op de proporties die, volgens hem, een echte impact hebben op het welzijn van de gebruikers. ‘De harmonie van de volumes is een van de sleutels van een geslaagde sfeer’, zegt hij. De context waarbinnen hij actief is, is een ander sleutelelement dat zijn creatief denkwerk beïnvloedt. Met als conclusie: ‘We mogen niet vergeten dat er altijd voorgangers zijn geweest. Elke baksteen, elke steen, heeft zijn verhaal.

Brazilië heeft meer te bieden dan het carnaval in Rio – de klassieker bij uitstek! – en zijn iconische stranden. Zo zijn er de ontelbare nationale parken. Deze juweeltjes van een paradijselijke schoonheid zijn bijzonder uitnodigend voor wie houdt van ruimte en avontuur.

atins-bresil-3

Een van de mooiste oases met een unieke fauna en flora ligt zo’n 400 km ten westen van Salvador de Bahia. Deze vroegere diamantsite, die de naam Chapada Diamantina draagt, strekt zich uit over bijna 38.000 m² en wordt gekenmerkt door de vele canyons met kristalheldere watervallen. Ook het Inhotim Institute loont zeer de moeite. Van de zowat 1000 ha zijn er 110 open voor het publiek. Dit belangrijk kunstcentrum is tegelijk een botanische tuin, zodat de schoonheid van de natuur en die van de kunst elkaar versterken. De vele moderne werken dragen de namen van grote Braziliaanse en internationale kunstenaars. U hoeft niet eens een estheet te zijn om te bezwijken voor de schoonheid van deze plek.

Het lijken wel maanlandschappen en zij hebben op elke bezoeker een bijzonder rustgevend en vredig effect. Of het nu een eendaagse kennismaking met het park betreft of een langdurig verblijf met gids: de grote must is om zich langs de prachtige zandhellingen naar beneden te laten glijden en een duik te nemen in de helderblauwe lagunes. Liefhebbers van kitesurf strijken er de zeilen en laten zich meevoeren door de wind. De omstandigheden zijn dan ook optimaal: vrijwel geen golven en constante windsnelheden.

 

Tijdloos Atins

Het dorpje Atins, dat aan de rand van het park ligt, staat helemaal los van de tijd. Ideaal om de koffers achter te laten en het aangrenzend park te verkennen. Geen betonnen bouwwerken hier in het zand, want enkel strandbars en voorposten van kitesurf zijn toegelaten. Kruip in een hangmat en droom weg bij een heerlijke caipirinha. Want wat een uitzicht en wat een horizon! In Atins zijn de natuurelementen zo aanwezig dat niemand weet of de kraampjes aan de rand van de zee er ook volgend jaar nog zullen staan. Het is trouwens om die reden dat het dorp meer naar achter werd gebouwd, op vijf minuten lopen van de oceaan. Ter info: de dorpsbewoners roemen er de bijzonder rustgevende en tegelijk energieke kwaliteiten van de sterke kwartsconcentraties in de lokale duinen.

Het echte avontuur

Om het afgelegen dorp Atins en La Ferme de Georges te bereiken, dient een beroep gedaan op verschillende transportmiddelen. Vanuit Rio de Janeiro, Fortaleza en Belèm is het vliegtuig de snelste verbinding naar de luchthaven van São Luis. De boerderij organiseert er een privéshuttledienst die u naar Barreirinhas brengt. Daarna scheept u in voor een uurtje varen door de mangrove waarna u ontscheept op het strand van Atins. Daar komt het personeel van de boerderij u persoonlijk verwelkomen. Als u de nachtvlucht neemt, beleeft u de zonsopgang wellicht op het water. Een schitterende manier om uw verblijf op te starten!
Een van de prioriteiten van de bedenkers was om het natuurlijk licht zijn werk te laten doen, maar ook te zorgen voor voldoende schaduw en verluchting.
Vandaag is La Ferme de Georges uitgegroeid tot een absolute must aan de Braziliaanse noordoostkust. Dit kleine hotelcomplex blijft groeien en hoopt vanaf volgend seizoen twee nieuwe chalets en een verbeterd restaurant aan te bieden om aan de wensen van een veeleisend cliënteel te beantwoorden. Het wil ook unieke activiteiten gaan organiseren. Er wordt ook gedacht aan een zwembad en dat in samenwerking met lokale architecten.

 

 


© Fiftyandme 2024