kate middleton royal regels

Kate Middleton zegt een paar ‘ouderwetse royal regels’ te veranderen als ze koningin is

Kate Middleton is momenteel nog de hertogin, maar op een dag in de niet zo verre toekomst zal ze koningin van Engeland zijn. En blijkbaar heeft ze een aantal grote veranderingen in petto.

Leestijd: 2 minuten

Troonopvolging

We weten: draagt Queen Elizabeth haar titel over, dan is eerst prins Charles nog aan de beurt. Dat is per slot van rekening de zoon van Elizabeth en dus de eerste in lijn van troonopvolging. Maar verwacht wordt dat hij het stokje direct zal doorgeven aan Diana’s zoon, prins William. En als prins William koning is, mag Kate Middleton zich Queen Catherine noemen.

Royal regels aanpassen

Die nieuwe rol is ze van plan anders in te gaan vullen dan Queen Elizabeth momenteel doet. Een bron van US Weekly laat daarover weten:

‘Kate heeft zich voor het publieke oog ontwikkeld als een koningin-kandidaat, en de koninklijke familie had niet blijer kunnen zijn. Kate zal waarschijnlijk wel een paar ouderwetse royal regels aanpassen als ze koningin is. Ook zal ze tijdens koninklijke evenementen vaker in contact willen komen met burgers. Ze is al vrij aanwezig op social media, en is zich steeds gemakkelijker gaan voelen over tv-interviews en digitale chatmomenten. Dat wil ze in de toekomst graag voortzetten.’

Zou het bijvoorbeeld over de verplichte beige nylonkousen gaan, die de leden van het koningshuis tijdens officiële gelegenheden moeten dragen? We zullen het vanzelf merken. En we zijn dan vooral benieuwd wat de conservatieve Elizabeth II ervan vindt: Hare Majesteit is nogal gesteld op de officiële typisch Britse etiquette.

Zorgen over nieuwe positie

Wel is Kate bang dat ze met haar nieuwe rol niet genoeg tijd met haar gezin kan doorbrengen, mogelijk worden de regels hier dan ook op aangepast. “Familie betekent alles voor Kate, en een van haar grootste zorgen over de toekomst is dat ze er niet is voor George, Charlotte en Louis”, werd er eerder tegen het Amerikaanse magazine Us gezegd. Zo houdt de hertogin ervan om te koken en tuinieren met de kinderen. “George is de braafste,” vertelde de insider. “Alle drie de kinderen zijn dat, maar Charlotte en Louis hebben nog weleens een brutale streek. Louis lijkt in dat opzicht meer op Charlotte dan op George!”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
US Weekly

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024