series in antwerpen

3 spannende series die zich afspelen in Antwerpen

Antwerpen is regelmatig het decor voor spannende of humoristische scenes. Veel Nederlandstalige films of series spelen zich er af in, maar ook internationaal wordt Antwerpen zo goed op de kaart gezet. Zoals deze spannende series, die je de stad misschien op een heel andere manier laten bekijken:

Leestijd: 2 minuten

Deadline 14/10

Deadline 14/10 was een aantal jaren geleden al een veelbesproken serie. Marianne Smidt staat centraal, een jonge journaliste die vanuit Gent de overstap maakt naar een baan bij de Gazet van Antwerpen. Zij verdiept zich in de zaak van het verdwenen meisje Lena Nijs. De jonge journaliste wordt in het begin niet serieus genomen, maar krijgt uiteindelijk toch het gelijk aan haar kant. Politiek speelt ook een rol, waarbij er overeenkomsten zijn met de verkiezing van Bart de Wever als burgemeester van Antwerpen. Je kunt Deadline 14/10 bekijken op Videoland of Streamz.

The Team

The Team is een co-productie opgenomen in verschillende landen en talen. Belgische acteurs in de serie zijn Veerle Baetens, Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem en Filip Peeters. De serie gaat over de internationale strijd tegen de georganiseerde misdaad – drugstrafiek, prostitutie en mensenhandel – waarbij zogenaamde ‘Joint Investigation Teams’ (JIT’s) opgezet worden tussen verschillende Europese landen. Er worden in het verhaal drie lichamen tegelijk gevonden, in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. Maar achter die moorden gaat blijkbaar veel meer schuil. Je kunt The Team bekijken op Netflix of VTM Go.

Cordon

De serie Cordon heeft een paar angstaanjagende overeenkomsten met het coronavirus. De reeks begint met een Afghaanse vluchteling die een virus Antwerpen binnenbrengt. Het verspreidt zich razendsnel en een deel van Antwerpen wordt van de buitenwereld afgesloten. In de buitenwereld is er veel opschudding op politiek vlak over het ontstaan van het virus, de handhaving van het cordon en het vinden van een uitweg uit de situatie met behulp van een vaccin. We zien onder meer de gecaste journalist Leo Gryspeerts die anoniem een blog bijhoudt. Je kunt Cordon bekijken op Videoland.

Lees ook
Exclusief interview met Connie Neefs: “Mijn broer Louis was mijn idool, ik volgde hem in alles” >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2024