bold woman award 2022

De veelbelovende bedrijven van deze vrouwen en man hebben de Bold Woman Award van 2022 gewonnen

Het prestigieuze merk Veuve Clicquot heeft op 10 oktober de winnaars van de Bold Woman Award uitgereikt. Wat houdt deze prijs in? En welke bedrijven van de toekomst kun je in de gaten houden?

Leestijd: 3 minuten

Wat is de Bold Woman Award?

Met de Bold Woman Award moedigt het champagnehuis Veuve Clicquot al 50 jaar lang vrouwen aan om steeds meer durf te tonen. Deze prestigieuze ceremonie wordt dit jaar voor de tweede keer in België gehouden, maar al meer dan 50 jaar internationaal, bedacht naar aanleiding van het feit dat Veuve Clicquot het enige champagnehuis is dat historisch gezien door een vrouw wordt geleid. Het merk wil nu meer dan ooit een pertinente rol te aanhouden en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen door vrouwelijke ondernemers maximaal te ondersteunen.

In België heeft 45% van de vrouwen nog steeds het gevoel dat ze zich meer als mannen moeten gedragen om succesvol te ondernemen. Ook wat betreft bedrijfsfinanciering blijkt er nog een kloof te bestaan, dat zegt bijna de helft van de vrouwen en slechts een derde van de mannen.

De ceremonie van 2022 vond plaats in het MAS in Antwerpen, in aanwezigheid van Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, Stéphanie Rouville, consul-generaal van Frankrijk, en Chloé Stefani, General Manager Moët Hennessy Belux.

Winnares van de Bold Woman Award

Veuve Clicquot reikte de Bold Woman Award 2022 uit aan Amélie Matton, CEO van ECOSTERYL. Als handelsingenieur gespecialiseerd in milieu en internationale handel stortte Amélie Matton zich al snel op een project dat zich op het snijvlak van milieu en gezondheid bevindt. Ze legde zich namelijk toe op het ontwerpen, vervaardigen en op de markt brengen van specifieke machines voor de behandeling en recyclage van besmettelijk medisch afval: een innovatief Belgisch concept dat uniek is in de wereld. Vandaag is Ecosteryl actief in 60 landen en wordt het erkend door de WGO, de Verenigde Naties en de WB. De SOLAR IMPULSE Foundation heeft Ecosteryl uit- geroepen tot een van de 1000 meest efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor de bescherming van het milieu.

ecosteryl.com

Winnaressen Bold Future Award

bold woman award 2022

De Bold Future Award België 2022 aan Florence Derck en Diane van Impe, oprichters van Demain Art. Met de creatie van Demain Art richtten ze een digitaal verkoopplatform op voor aanstormende kunstenaars die in België wonen en werken, maar nog niet vertegenwoordigd worden door een galerie. Op die manier hebben ze de lokale kunstwereld nieuw leven ingeblazen. Demain Art wil uitgroeien tot dé referentie voor het ontdekken van aanstormend talent en het aanbieden van kwaliteitswerken tegen betaalbare prijzen.

demainart.com

Winnaar Bold Champion Award

wouter torfs

De Bold Champion Award werd uitgereikt aan Wouter Torfs, CEO van het schoenenbedrijf Torfs. Het was voor velen verrassend dat een man de prijs onder de noemer Bold Woman won, maar Wouter heeft het altijd opgenomen voor de vrouw in onze samenleving en zich steevast geëngageerd om bij te dragen tot die verandering. Hij is al meermaals uitgeroepen tot ‘beste werkgever’. In 2018 was hij een van de medeondertekenaars van de open brief waarin Ann Caluwaerts pleitte voor meer vrouwen aan de top.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024