over de oceaan

Ella Leyers, Elodie Ouédraogo en co schepen zijn vertrokken voor nieuw seizoen “Over de oceaan”

Je moet het maar durven: de Atlantische Oceaan oversteken op een zeilboot zonder hulp van buitenaf. Zes deelnemende BV’s gaan de uitdaging weer aan en vertrokken zondag 21 november vanuit Spanje in de hoop om over 18 dagen weer aan te komen. En daar deelden ze mooie beelden van op hun sociale media.

Leestijd: 2 minuten

Kijktip: Over de oceaan

De heldhaftige BV’s, Ella Leyers (33), Annelien Coorevits (34), James Cooke (37), Jonas Geirnaert (39), Elodie Ouédraogo (40) en Gert Verheyen (51), een vierkoppige filmploeg en kapitein Piet Smet en zijn eerste stuurman Willem Stellamans zijn vertrokken voor het tweede seizoen “Over de oceaan”. Daarmee nemen de twaalf mensen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. De eindbestemming is Saint Lucia, een Caribische eilandengroep.

Aan de grote race doen meestal zo’n 250 deelnemers mee. Maar voordat we weten hoe de onervaren bekende Vlamingen het doen, alsook een inkijkje krijgen in de persoonlijke odyssee, moeten we nog wel even wachten. In de loop van volgend jaar wordt het uitgezonden op Play4.

Afscheid in foto’s

Ella Leyers, Annelien Coorevits, James Cooke, Jonas Geirnaert, Elodie Ouédraogo en Gert Verheyen deelden alvast veterende beelden op sociale media. Ouedraogo werd vanuit het Spaanse Gran Canaria uitgezwaaid door haar man Jeroom en hun zoontje Remus, Cooke door zijn echtgenoot Dorian en Coorevits en Leyers door hun zussen. Geirnaert haalde juist een grap uit: hij naam kraaltjes mee, “omdat ik ervan uitga dat we een nieuw continent gaan ontdekken.” Tot slot roept hij: “En dit wil ik nog zeggen aan het thuisfront: de code van al mijn bankkaarten is 5499.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ella Leyers (@ella.leyers)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ella Leyers (@ella.leyers)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Cooke (@jamescooke1984)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verheyen Gert (@verheyengert7)

En, ga jij kijken?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Play4


© Fiftyandme 2022