Vijf mooie fietssteden in Vlaanderen

Leestijd: 3 minuten

Gevorderd, beginnend of hobby-beoefenaar, tijdens de lenteperiode haalt iedereen zijn fiets met plezier van de haak. Vlaanderen is gekend om haar fietscultuur en heeft bijgevolg een uitgebreid fietsnetwerk. Shimano STEPS en Life Magazine zochten voor jou vijf Vlaamse steden uit waar je heerlijk kan fietsen, zowel in de stad zelf als in de omliggende streek. Geniet van de charmes van deze regionale steden, proef van streekgebonden eigenheden en ervaar een gevoel van vrijheid en gezondheid op de fiets!

Oudenaarde

paterberg-oudenaarde-fietsroutes-life-magazine

Ervaar de fietsgekte in Oudenaarde, de stad die de Ronde van Vlaanderen hoog in het vaandel draagt. Fietsroute ‘de Blauwe Lus’ is met enkele stevige hellingen zoals de Koppenberg en Oude Kwaremont een heuse uitdaging. Wie Oudenaarde op een matiger tempo en op cultuurgebied wil ontdekken, kan genieten van de ‘Retroroute’ en passeert daarbij het stadhuis en belfort. Voor fietsliefhebbers is het Centrum van de Ronde van Vlaanderen een must-see.

http://www.oudenaarde.be/nl/bezoekers/wat-doen/fietsen/

Tongeren

tongeren-fietsroutes-life-magazine

De oudste stad van België pleziert de Vlaamse fietstoerist op diverse manieren. Als belangrijke Romeinse nederzetting biedt de stad een cultuurtrip per fiets aan. Verwijzend naar de grafheuvels, dompelt de Tumulusroute je onder in onze Romeinse geschiedenis en treed je zo in het voetspoor van Ambiorix. Naast de stedelijke omgeving, ontdek je onderweg de natuurpracht van regio Haspengouw.

http://www.tongeren.be/Toerisme/Toerisme_Tongeren/Recreatie/Met_de_fiets

Tienen

tienen-fietsroutes-life-magazine

Verken de stad van de suiker en vindt innerlijke rust op de landelijke wegen van het Hageland langs de ‘Suikerroute’. Tienen kan rekenen op een rijke Romeinse geschiedenis en biedt daarom heel wat mogelijkheden op cultureel vlak. Start op de Grote Markt en vervolg je fietstocht naar het Gallo-Romeins grafveld van de Benelux. Ook buiten de stadsgrenzen van Tienen heb je heel wat mogelijkheden.  Een toer langs de landelijke deelgemeenten van Tienen en hun schilderachtige kerken maken de Suikerroute rijk gevuld.

http://toerisme.tienen.be/fietsen

Nieuwpoort

Van Nieuwpoort naar Veurne, profiteer van de geneugten van de Westhoek. Starten doe je in Nieuwpoort aan het monument van Koning Albert I en ontdek al fietsend de vismijn en vele viswinkels die deze kuststad rijk is. Nieuwpoort heeft een heel arsenaal aan winkels en etablissementen. Je vervolgt je weg langs de sluizen en passeert pittoreske dorpen als Lampernisse en Avekapelle. De zeebries weet deze tocht soms extra pittig te maken.

http://www.nieuwpoort.be/nieuwpoort/view/nl/nieuwpoort/toerisme/ontspannen/fietsen_wandelen

Hoogstraten

hoogstraten-fietsroute-life-magazine

Geniet van Kempense gezelligheid in de stad van de aardbei. Het historische centrum van dit stadje – aan de grens met Nederland – zorgt met het Begijnhof, de Vrijheid, en Markvallei voor een mooi decor tijdens je fietstocht. Kom terug op adem op één van de vele terrasjes, geniet op bourgondische wijze van de Hoogstraatse aardbeien en zet je tocht verder in de natuur. Het platteland met grote akkers en weilanden nabij gelegen doet je geest herbronnen en laat je genieten van je sportieve uitje.

http://toerisme.hoogstraten.be/fietsen.html

 

 


Over Shimano Steps

fietsroutes-shimano-life-magazine

In de afgelopen 90 jaar heeft SHIMANO zich gevestigd als ’s werelds grootste fabrikant van innovatieve en betrouwbare fietsonderdelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Osaka, Japan. SHIMANO heeft 24 vestigingen in 17 landen over de hele wereld. SHIMANO is ook vertegenwoordigd in de zakelijke markt van Fishing Tackle en Rowing.

http://shimano-steps.com/nl-nl


© Fiftyandme 2024