Detoxen met antioxidanten kan in plaats van met juices ook met supplementen

Koffie, alcohol, uitlaatgassen… ons lichaam krijgt er op regelmatige basis mee te maken. Om je lichaam af en toe te ontgiften is een detox de ideale oplossing. De kans is groot dat je bij detox meteen aan een sapkuur denkt, maar er is ook een andere manier: de supplementen van een Gentse onderneemster.

Leestijd: 2 minuten

Je lichaam krijgt het dagelijks zwaar te verduren met toxines, bijvoorbeeld door een glas wijn of die zoveelste koffie op een slome ochtend. Het leven is om ervan te genieten, maar soms heeft je lichaam ook rust nodig. Al helemaal als je je bedenkt dat 95 procent van de vrouwen kampt met een vitaminetekort. Hiervoor bestaan supplementen die je daarbij kunnen helpen.

Antioxidanten

Je lever is het belangrijkste orgaan als het op een detox aankomt. Wanneer je lever gezond is reinigt het je volledige lichaam waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal een boost krijgt. Naar mate men ouder wordt is het nog steeds belangrijk om voor je lever goed te zorgen, onder meer door het innemen van antioxidanten te geven. Die geven de lever energie en zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt door toxines te elimineren.

Maar hoe neem je antioxidanten op? Bijvoorbeeld door de vele vitamines en mineralen uit een sapkuur, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk vaak de bedoeling om naast die juices geen vast voedsel meer te eten. Je moet je eetgewoonten dus over boord gooien en dat kan gepaard gaan met veel hoofdpijn – en vooral veel cravings.

Maar er zijn meer oplossingen, zoals een detoxkuur in de vorm van capsules van het Belgische vitaminemerk Insentials van voedingswetenschapper Amandine De Paepe. Het is de bedoeling dat je elke dag een capsule inneemt uit het zakje van 30 capsules in totaal. Voor de rest is het een kwestie van een gezond en gebalanceerd eetpatroon aan te houden, maar volledig vasten hoeft dus niet. Dezelfde detox resultaten, maar je hoeft niet te dealen met een resem juices en trek.

Detox boost 30 supplementen (1 maand) 70 €

Wat gaat er schuil achter het supplement?

Glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten, zal in ervoor zorgen dat de giftige stoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Daarnaast bevatten de capsules ook mariadistel, choline en artisjok. Het best herhaal je de kuur een paar keer per jaar, waarschijnlijk na een stressvolle periode. Zo kan je jezelf rechargen en je lichaam weer preparen voor nieuwe uitdagingen, óf bijvoorbeeld om nachtelijk zweten en suiker cravings tegen te gaan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Insentials


© Fiftyandme 2024