strakke billen 50e

Hoe behoud je strakke billen na je 50e?

Met de jaren die voorbij vliegen, wordt ons figuur er niet beter op. De billen lijden hier dan ook als eersten aan. Maar wees gerust, want op je 50ste of ouder is het nog steeds mogelijk om die strakke billen te behouden of terug te krijgen.

Leestijd: 3 minuten

Na een douche of een bad kan ons spiegelbeeld ons weleens doen schrikken. Leeftijd, die van nature onze spiermassa doet afnemen, onze neiging tot een sedentaire levensstijl en voortdurend kantoorwerk zijn helemaal niet compatibel met strakke billen en al helemaal niet na je 50e. Om nog maar te zwijgen van verwaarloosde sportsessies, het gebrek aan tijd en, laten we eerlijk zijn, luiheid ook. Dus? Wat moeten we doen ?

Stop. Bezin even met jezelf, en neem de juiste beslissing: die van meer tijd besteden aan de billen die bijdragen aan een harmonieus, sexy figuur. Je goed voelen in je lichaam is van wezenlijk belang om je volledig vervuld te voelen.

Maar het verstevigen van de billen mag niet louter een esthetisch doel hebben. Lang verwaarloosde billen kunnen na 50 jaar aanleiding geven tot knie- of onderrugpijn. Dit wordt veroorzaakt door anderen spieren die het werk overnemen van de gluteale spieren die te zwak zijn geworden.

Sport en doelgerichte oefeningen

Het is natuurlijk niet redelijk om te geloven dat een paar sportsessies, zelfs de zeer intensieve, al snel een spectaculair resultaat zullen opleveren. Je moet zeker 4 tot 6 maanden tellen om echt het verschil te zien. Maak foto’s aan het begin van je fitness journey en vervolgens één keer per maand om je aan te moedigen om door te zetten.

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat of terug begint te sporten na een lange periode van inactiviteit, is het aan te raden de hulp van een trainer in te roepen om spierblessures te voorkomen. Ongetwijfeld zal het je ook helpen om oefeningen zoals squats, lunges of deadlifts correct uit te voeren. Zonder jezelf pijn te doen.

Als de fitness niet echt je ding is, zijn er nog sporten die geweldig zijn om je bilspieren te verstevigen. Zwemmen natuurlijk, met schoolslag en rugslag in het achterhoofd. Ook wandelen kan goed zijn, zeker op een steile berg zodat de bilspieren aan het werk worden gezet. Laten we ook fietsen en volleybal niet vergeten, waarvan het spel, vaak intensief, je in staat stelt je dijen en billen volop te verstevigen.

Goed eten voor strakke, ronde billen

Je billen trainen gaat gepaard met een uitgebalanceerd dieet met eiwitrijk voedsel in de hoofdrol. Ook kies je beter voor soja, aangezien het minder vet dan vlees bevat en rijk is aan plantaardige eiwitten. Eieren zijn uitstekend voor eiwitopname, wat een synoniem is voor spierontwikkeling. In de sportwereld benadrukt een bekend gezegde dat een gespierd lichaam voor 20% uit sport en voor 80% uit juiste voeding bestaat.

Als het op drinken aankomt, geef je best de voorkeur aan (niet koolzuurhoudend) water. Ook groene thee is uitstekend wegens zijn werking op vetten. Het voorkomt namelijk dat ze zich in het lichaam, en vooral in de billen, nestelen. Zeg maar vaarwel tegen frisdrank, cocktails of andere alcoholische dranken, want dit zijn de nummer 1 vijanden van strakke billen.

Rust en een beetje valsspelen

Vergeet ook niet om voldoende rust te nemen. Vermoeide spieren staan ​​synoniem voor blessures, en tranen. Voor wie nog altijd niet overtuigd is en een hekel heeft aan sport, is er nog steeds een makkelijke, maar ook duurdere, oplossing om je billen vorm te geven. Experimenteer met verschillende soorten ondergoed. Op de lingerieafdeling vind je allerlei ondergoed om je billen vorm te geven, zoals lingerie met nette afwerking zodat je de naden niet ziet. Deze zijn ideaal voor onder een aansluitende avondjurk, om de billen als bij wonder te accentueren.

Als je deze tips & tricks in het achterhoofd houdt, is het silhouet van Venus Callipyge in no time van jou. Je zal je natuurlijk niet moeten verwachten aan de billen van Beyoncé, maar deze goede voornemens zullen je zeker een stap dichterbij jouw ideale figuur brengen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024