Je naakt lichaam: hoe je goed voelen in je blootje ?

Je (naakt) lichaam, de één voelt er zich al makkelijker mee dan de ander. Ondanks zelfzekerheid en zelfvertrouwen, is naakt zijn en je goed voelen over jezelf niet aan iedereen gegeven … Het is vooral een kwestie van zelfacceptatie, in de meest natuurlijke situatie waarin je kan verkeren. De hamvraag: waarom is de naakte waarheid in de spiegel soms  zo moeilijk te accepteren voor de wat minder jonge mensen ?

Leestijd: 3 minuten

Naakt: een taboe-woord?

Wanneer het onderwerp wordt aangekaart, krijgen heel wat (minder jonge) mensen spontaan een ongemakkelijke blos op de wangen. Er is nochtans niets natuurlijkers dan een naakt lichaam. Allemaal krijgen we ons lichaam wel één of meerdere keren per dag te zien. Zelden nemen we echter de tijd om even stil te staan en ernaar te kijken. Vaak kijken we quasi gegeneerd weg bij het zien van ons lichaam dat er uiteraard niet meer piepjong uitziet.  Vaken trekken we dan ook snel een badjas aan om onszelf weer snel te verbergen.

Alles draait om acceptatie

Naaktheid en een naakt lichaam worden vaak in verband gebracht met een gevoel van schaamte en verlegenheid omdat het onze intimiteit volkomen bloot geeft. Het brengt daarnaast een gevoel teweeg dat onze beschermende barrière (onze kleding) weg is en zo ook onze waardigheid. Dit is dan ook een pleidooi om je lichaam te accepteren zoals het is.

Een (naakt) lichaam dat heeft geleefd

Mogelijk zie je hoe je naakt lichaam doorheen de tijd minder strak is geworden waardoor je je mogelijk minder sexy voelt dan voorheen.  Zou dat een excuus kunnen zijn om je naakt lichaam fysiek niet langer te waarderen? Misschien moet je je kijk erop gewoon veranderen ? Je lichaam is niet die kleine stem in jezelf die je dwingt je te verbergen vanaf een bepaalde leeftijd. Integendeel, het vereist niet meer dan een beetje erkenning van jezelf. Het is tenslotte de weerspiegeling van je leven: al die jaren van werk, stress, soms wat moeilijkere momenten maar ook gelukkige tijdens die je hebt beleefd. Wees trots op wat jouw lichaam heeft beleefd en bewonder het resultaat van de al dingen die het heeft doorstaan en overwonnen. Bottom line: je naakt lichaam wordt niet lelijk, het evolueert.

Geen 20 jaar meer

Toegegeven, je lichaam lijkt vandaag niet exact meer op het lichaam dat je had toen je 20 jaar was en dat is normaal. Je moet verandering accepteren zoals die zich bij jou aandient. Je levenslange gezel verdient met andere woorden al je respect en interesse. Naakt zijn en positief bewust zijn van je naakt lichaam is de basis van harmonie tussen je fysieke lichaam en je geest. Het is om jezelf bovenal accepteren en te leren jezelf lief te hebben. Laat je lichaam dus rustig rijper worden zonder eraan te twijfelen en je te verbazen over de ontwikkeling ervan doorheen de tijd.

Het naakt lichaam: bron van liefde

Je partner is doorgaans de eerste die de loftrompet schalt over je lichaam : hij is dol op je naakt lichaam en geniet van zoveel schoonheid. Als deze woorden in het algemeen naar voren komen wanneer je jezelf voor uitkleedt, komt dat doordat hij zich ervan bewust wordt dat je jezelf in de meest kwetsbare en intieme situatie voor hem plaatst. Dat is gelijk een bijzonder een mooi bewijs van liefde. Aan de andere kant, als je je minder mooi voelt dan andere vrouwen of hun lichamelijke uiterlijk benijdt, weet dan dat je eigenlijk jaloers bent op de zelfzekerheid die ze etaleren. Een persoon die zichzelf op dat vlak te sterk profileert kan ons een gevoel van superioriteit geven. Maar, het is niet omdat iemand anders (te) zeker is van haar lichaam dat jouw naakt lichaam minder mooi of zelfs vergelijkbaar is met een andere morfologie. Het is daarom aan jou om het te koesteren in plaats van te wedijveren met anderen.

Je naakt lichaam : uniek in de wereld

Vergeet niet dat je lichaam, gevormd door de natuur met zijn gebreken en kwaliteiten, uniek is in de wereld. Verheerlijk dit gesmede silhouet speciaal voor jou om het buitengewone uiterlijk en de onvergelijkbare rondingen met andere vrouwelijke lichamen. Bedankt, moeder natuur!