hoe gezond is sporten

Hoe gezond is sporten?

Dat regelmatig bewegen gezond is, hoeft geen betoog meer. Maar weet je eigenlijk waarom sporten zo goed is?

Leestijd: 2 minuten

Of je nu sport om af te vallen of om een specifiek doel te bereiken: de voordelen voor je gezondheid voel je meteen. Eén uur trainen per week zou al een grote impact hebben.

Drie reden om te sporten

  1. Eerst en vooral: je mentale gezondheid. Meerdere wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat regelmatig sporten depressies kan voorkomen. Dit komt door de endorfines die vrijkomen tijdens de training, waardoor je je na afloop frisser en ontspannen voelt. Volgens een studie uit 2021 over de “Effecten van lichaamsbeweging en regelmatige training op de mentale gezondheid tijdens de COVID-19-pandemie” hadden topsporters en mensen die heel veel sporten “het minste last” van de pandemie, en konden ze zich tijdens de vroege stadia van de crisis het best aanpassen.
  1. Je immuniteit wordt er sterker van. Een sportsessie bevordert de bloedsomloop, waardoor ook cellen en moleculen van het immuunsysteem vlotter zullen circuleren in het lichaam.
  2. Het risico op hart- en vaatziekten wordt kleiner. Op lange termijn is er minder risico op obesitas en cholesterol wanneer je regelmatig sport. Een professor in de cardiovasculaire fysiologie aan de John Moores University in Liverpool (Verenigd Koninkrijk) toonde recent aan dat wie regelmatig sport onmiddellijk en constant beschermd is. Uit de studie bleek ook dat één sportsessie de ernst van een hartaanval kan verminderen en dat gedurende meerdere dagen.

Aspria, een compleet aanbod

De Aspria-groep bestaat uit drie clubs die ideaal gelegen zijn in Brussel. Het aanbod is compleet: fitness, keuze uit 160 groepslessen (waaronder meerdere voor senioren), tennis, zwemmen, coachingsessies, … Er is zelfs een wellness om na een flinke work-out te genieten van pure ontspanning in de hammam, de sauna of de jacuzzi. In het schoonheidssalon kan je terecht voor allerlei behandelingen. Er is ook een restaurant en tal van sportieve evenementen. Alles is voorzien om je een complete ervaring te bezorgen volgens je eigen wensen en behoeften.

Aspria.com


© Fiftyandme 2023