life magazine skiën

Skiën op je 50 zoals op je 20!

Leestijd: 2 minuten

Droom je ervan om de besneeuwde pistes weer te betreden… maar heb je al overal pijn bij het idee alleen al? En als we je nu eens vertelden dat er een revolutionair systeem bestaat dat de spieren en gewrichten verlicht zodat je weer kan gaan skiën zonder je moe te maken?!

Door Gaëlle Dehenain

Zoals op je 20ste!

Gedaan met stijve benen, pijnlijke knieën en andere ongemakken die ons ver weg van de pistes houden. Dankzij SKI-MOJO herondek je het plezier van skiën… SKI-MOJO werd ontwikkeld om het skiën makkelijker te maken. Het is een ingenieus systeem dat je vastmaakt aan je benen en bekken. Het mechanisme is gebaseerd op een sterke veer die 1/3 van het lichaamsgewicht draagt en zo de druk op de knieën in dezelfde mate verlicht. De SKI-MOJO is als een exoskelet voor de benen, een extra spier die je kracht doet toenemen met 30%. Een uitvinding die even efficiënt als onzichtbaar is en die veel voordelen heeft.

Een oplossing voor 50-plussers

Skiën is ontzettend belastend voor de beenspieren en de gewrichten. Zoals de meeste vakantiegangers betreed jij de pistes misschien zonder enige voorafgaande training. Op die manier stel je je bloot aan blessures die meestal te wijten zijn aan een gebrek aan kracht in de quadriceps. En dan hebben we het nog niet gehad over artrose waar 30% van de 60-plussers aan lijdt.

Door je kracht te vergroten zorgt de SKI-MOJO ervoor dat je beter en veiliger over de piste glijdt. Het systeem vermindert het risico op ongelukken en staat je toe langer op de piste te blijven. En zo is het heel logisch dat de dit apparaat – door de pijn uit te schakelen – ervoor zorgt dat je terug sterker kan worden en meer plezier op de piste beleeft!

De aankoop van een SKI-MOJO vraagt wel een financiële inspanning van 480€. Maar het is een investering in je gezondheidskapitaal dat steeds meer aanhangers heeft.


© Fiftyandme 2024