wintersport activiteiten

Op skivakantie zonder te skiën: de 2 nieuwe populaire wintersport activiteiten

Wie dacht dat je alleen maar kon skiën of snowboarden op wintersportvakantie heeft het fout. Scheur door het sneeuwlandschap op je Moonbike of word één met de natuur tijdens een sessie Ice Floating in de mythische Val d’Isère.

Leestijd: 2 minuten

Waag je je aan een ritje op een elektrische Moonbike of kom je toch liever al ‘ice floatend‘ tot rust in de natuur? Met deze twee nieuwe wintersport activiteiten laat je weer een frisse wind waaien door je wintervakantie. Want skiën en snowboarden is leuk, maar zeg nu eens zelf, na de zoveelste piste ben je wel eens toe aan wat welgekomen afwisseling. Focus op de nieuwigheden die vooral veel gedaan worden in Val d’Isère, het hart van de Franse Alpen.

Moonbike

Deze is er eentje voor de durfals! Een Moonbike is eigenlijk een soort elektrische sneeuwfiets met vooraan een korte, brede skilat en achteraan een rupsband. Het heet dan wel een Moonbike, maar in feite hoef je helemaal niet te trappen zoals bij een fiets. Eigenlijk is het meer een soort scooter. Je kan dus vanop je Moonbike genieten van het landschap zonder er moe van te worden. Je kiest zelf hoe snel je gaat, maar met de scooter kan je snelheden tot 42 kilometer halen. Je kan nog steeds in alle rust genieten van de natuur aangezien een Moonbike amper geluid maakt.

Ice Floating

Ice Floating is een concept dat in Finland is ontstaan en het betekent eigenlijk zoveel als ‘op het ijs drijven’. In een bevroren meer wordt een stuk ijs ontdooid, waar je op kan drijven. Om te kunnen drijven op het water moet je een speciaal pak aandoen dat je ook beschermt tegen het koude, ijzige water. Zo ervaar je de natuur eens op een totaal andere manier. Ice Floating wordt tot nu toe gedaan in Lapland en met een beetje geluk kan je al ‘floatend’ genieten van het noorderlicht.

Lees ook
Om bij weg te dromen: dit zijn de mooiste hikes van Zwitserland >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022