hikes zwitserland

Om bij weg te dromen: dit zijn de mooiste hikes van Zwitserland

Warme trui aan, thermosfles mee, sandwiches in de rugtas, wandelschoenen aan en gaan: Zwitserland heeft veel moois te bieden – al zullen we het nu moeten doen met beeldmateriaal voordat we zelf weer zorgeloos in het vliegtuig kunnen stappen.

Leestijd: 2 minuten

Virtueel Zwitserland

De wereld zien, eens ver buiten je bekende kring, kan heel veel met je doen. Het is soms makkelijk te vergeten dat er aan de andere kant van de wereld nóg een hele andere wereld bestaat zonder de dingen die jij gewend bent. En dat kan in tijden als deze héél aantrekkelijk klinken. Tegelijk maken die tijden het ook héél moeilijk – al dan niet onmogelijk – om daadwerkelijk onze backpack in te pakken en naar de bergen van, zeg maar, Zwitserland te vertrekken voor de mooiste hikes.

Maar virtueel kan het ook. Oké, het Alpenlandschap en de authentieke cultuur komen niet tot hun recht, maar we kunnen nog steeds genieten van de indrukwekkende bergtoppen en mooie kleuren. En die wandeling doen we daarna zelf wel in de buurt. Veel buiten zijn is goed voor de vitamine D-aanmaak, en bewegen is hoe dan ook een goed idee natuurlijk.

Hoewel het in de Zwitserse Alpen in de winter erg koud kan zijn, is het in de zomer met een gemiddelde temperatuur van 17 °C in de zomer ideaal wandelweer. Wij zetten de bestemming dus alvast op ons lijstje:

1) Vierwoudstedenmeer – Centraal Zwitserland

Pilatus-Mittaggüpfi-Gfellen is een van de mooiste hiken die je in deze regio kunt maken. Deze hike is ruim 13 kilometer lang en duurt zo’n zes uur.

2) Lavertezzo – Ticino

De perfecte hike voor in de zomer is in Sonogno naar Lavertezzo in Valle Verzasca. Een romantische route die je over een lengte van 13 kilometer meeneemt langs een smaragdgroene rivier.

3) Les Paccots – Regio Fribourg

De mooiste hike die je hier kunt doen is een culinaire panoramawandeling hoog boven het meer van Genève. De wandeling begint in Les Paccots en gaat via Les Vérollis, Les Mossettes en naar Les Pléiades. Onderweg stop je voor culinaire gerechten in mooie berghutten. Hoe lang dat duurt? Zo’n vier uur – natuurlijk afhankelijk hoe lang je in de berghutten blijft plakken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camille Brn (@cambrn40)

4) Swiss Tour Monte Rosa

Deze 56 kilometer lange route gaat van Saas-Fee naar Zermatt. Voor de wintersporters die deze gebieden goed kennen is het extra leuk om het eens in de zomer te verkennen. Dat ziet er ineens heel anders uit!

5) Oeschinenmeer – Regio Bern

Deze veelzijdige Zwitserse regio verandert in de winter in een schitterend bergmeer dat compleet bevriest en in de zomer een waar sprookje is.

6) Lauterbrunnen, Mürren

Deze wandeling brengt je langs sprookjesachtige beekjes, watervallen en bergdorpjes. Deze route start in Lauterbrunnen en in 4 uur tijd wandel je richting Mürren en Grimmelwald. Welnu, voorlopig nog even om bij weg te dromen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022