Wellness in Frankrijk: terug naar de sport

Leestijd: 2 minuten

Dat sporten gezond is, is niet nieuw. Wel nieuw is dat men zich steeds bewuster wordt van de weldadige invloed van sport. In je eentje, met twee of in groep: alle sporten hebben de wind in de zeilen. 3, 2, 1: go…!

Door Magali Duqué 

Om aan onze wensen te beantwoorden, werken de wellnesscentra ultra-personaliseerbare programma’s uit, met verkwikkende verblijven die uitnodigen tot sporten of tot het perfectioneren van een bepaalde sport. Dat alles in een ontspannend kader.

Er is de zee…

Als u van de zee houdt, beantwoordt ‘Starter Sportif’ van Quiberon aan de verlangens van al wie een goede fysieke conditie wil terugvinden of op een rustige manier opnieuw wil beginnen sporten. Specialisten maken een vormbalans op en werken vervolgens aangepaste trainingsschema’s uit. Pluspunt is het volpension in restaurant Le Delight waar het culinair evenwicht is aangepast aan de dagelijkse inspanningen.

In Saint Malo biedt het verblijf ‘Mer & Envie de Sport’ heel wat activiteiten aan: outdoor om de uithouding te verbeteren; indoor voor extra souplesse. Na de inspanning volgt de ontspanning via tal van verzorgingen door specialisten. De infrastructuur en het kader zijn schitterend. (Verblijf ‘Mer & Envie de Sport’ in Thermes Marins de Saint Malo vanaf € 1998)

… En er zijn de bergen

In de bergen biedt de prachtige Spa Evian Source een 2- tot 4-daags programma aan dat diverse verzorgingen combineert met fysieke activiteiten. Dit alles onder begeleiding van een privécoach. Populairst? De ontgiftende, drainerende, zuiverende en revitaliserende verzorgingen, maar ook een selectie van scrubs ‘du monde’, met zout uit de Himalaya en modder uit de Dode Zee. Een bron van wellness die even top is als de bergen in de omgeving.

En ‘Mijnheer’ in dit alles?

cryotherapie-thalasso-pornic-life-magazineThalazur (Cabourg) werkte een programma uit dat zich speciaal tot de man richt. Het thema is sport en afslanken. Dit is de ideale gelegenheid om cryotherapie uit te proberen in een cabine waar de hevige koude een weldadige invloed heeft op het hele lichaam. Deze 100% natuurlijke toepassing zonder neveneffecten is zeer courant in de sportwereld, want zij heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Door de kuurganger gedurende een hele korte periode (1,5 tot 3 minuten) bloot te stellen aan temperaturen tussen -130 en -180 °C vertraagt de koude de zenuwspanning en activeert de bloedsomloop. Deze thermische schok verbetert op een significante manier heel wat klachten, zoals depressie, angst, overgewicht, artrose, atopisch eczeem, migraine, enz. Met als extra het rustgevend gevoel dat onmiddellijk intreedt.

 


© Fiftyandme 2021