liquid nose job

Is een liquid nose job dé manier om je neus te veranderen zonder operatie?

Neuscorrecties zijn van oudsher de meest voorkomende plastisch-chirurgische behandeling. Vandaag de dag worden ze nog steeds ondergaan, hoewél nu voor kleine veranderingen aan je neus dus echt geen chirurgie meer toegepast hoeft te worden. Maak in dat geval kennis met de ‘liquid nose job’!

Leestijd: 2 minuten

Liquid nose job: wat houdt het juist in?

Tegenwoordig kunnen artsen injecteerbare fillers gebruiken om de vorm van je neus te veranderen of verfijnen. Het is dus een alternatieve mogelijkheid om de onzekerheid over je neus zonder een operatie weg te krijgen. Hoe het werkt? De arts gaat precies onder de huid van de neus fillers inspuiten. Door de plaatsing van de fillers kan de arts de oneffenheden gladstrijken of de asymmetrie corrigeren. De resultaten van zo’n neuscorrectie zijn onmiddellijk zichtbaar. De hersteltijd is van persoon tot persoon verschillend. Sommigen ondervinden echter lichte pijn of blauwe plekken, terwijl de ander daar geen last van heeft.

Wat kan een liquid nose job allemaal doen?

In de eerste plaats is een niet-chirurgische neuscorrectie interessant wanneer je slechts een kleine verandering aan het uiterlijk van je neus wil aanbrengen. Artsen kunnen bijvoorbeeld met behulp van deze techniek een bult op de rug van de neus verminderen. In vergelijking met een chirurgische neuscorrecties geeft een neuscorrectie met vloeistof een natuurlijke volume aan je neus. Een ander voordeel is dat je tijdens de ingreep wakker bent, wat dus betekent dat je met de arts kan overleggen om het gewenste resultaat te behalen.

De behandeling

Wanneer je overweegt om een neuscorrectie met fillers uit te laten voeren, is het belangrijk om samen met je arts je gezondheid in kaart te brengen. Voor de start van elke sessie kom je liefst – indien gewenst bij de salon – 30 minuten eerder. Er wordt een verdovende crème aangebracht zodat je de injecties van de naald nauwelijks voelt. De behandeling zelf duurt zo’n 10 minuten. Nadien masseert de arts het behandeld gebied.

liquid nose job

Wat zijn de risico’s?

Minimaliseer de mogelijke complicaties niet! Een eerste nadeel is dat het niet permanent is. Een injecteerbare neuscorrectie met fillers kan voor een paar maanden tot een jaar blijven zitten. Na een tijdje zal je neus er terug zoals voorheen gaan uitzien.

Een belangrijk risico van een liquid nose job is dat de kans bestaat dat de filler in een bloedvat wordt geïnjecteerd. Dit kan het bloedvat beschadigen, met als gevolg een verstoring van de bloedtoevoer naar de huid rond je neus. In ernstige gevallen kan de filler in een bloedvat terechtkomen dat je ogen van bloed voorziet. Blindheid of een verminderd zicht kan hiervan een cruciaal gevolg zijn. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan…

Het prijskaartje

In het prijskaartje zit ook zeker een verschil! De kosten van een liquid-procedure zijn slechts een fractie van wat een chirurgische neuscorrectie kost. De gemiddelde prijs van een vloeibare neuscorrectie is 1000 euro, maar het kan ook ‘slechts’ 400 euro kosten.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022