De kracht van bloemen tegen vervelende vijftigers-kwaaltjes!

Zoekt u een natuurlijke remedie voor uw zorgen? Bachbloesems verlichten uw dagelijks leven en helpen u om in harmonie met uzelf te leven ! Of u nu een beetje te weinig zelfvertrouwen hebt, last hebt van de blues, stress, angst of een gevoel van eenzaamheid, uw geheugen u af en toe in de steek laat of slaapproblemen hebt, … elk klein onevenwicht heeft zijn eigen bloemenelixir. Een ware symfonie voor onze zintuigen! 

Leestijd: 3 minuten

Een boeketje weldaden

En als paar druppeltjes bloemenessence al zouden volstaan om u goed te voelen? Dat is de belofte van dokter Edward Bach, de grondlegger van de bloesemtherapie. Hij maakte een repertoire van 38 bloemen die elk corresponderen met een specifieke geestesgesteldheid. Door middel van een nauwgezet procédé worden de energie en de eigenschappen van elke plant artisanaal onttrokken in een oplossing die op haar beurt opgelost wordt in alcohol. Met behulp van bloemen van bomen en wilde planten behandelen Bachbloesems niet de ziekte, maar de persoon, en dat door zijn negatieve emoties te corrigeren.

De menopauze en Bachbloesems

Vanaf uw vijftigste kan de menopauze voor wat verwarring zorgen. Fysieke en emotionele veranderingen veroorzaken soms vermoeidheid, stress, een oncomfortabel gevoel. Het is niet altijd een makkelijke periode. Om u te helpen die fysiologische en hormonale schommelingen op een serene manier op te vangen, hebben we drie Bachbloesems geselecteerd die het meest geschikt zijn voor uw nieuwe vrouwelijkheid.

 • Kamperfoelie of “honeysuckle”
  Nostalgie die in de lucht hangt? De Bachbloesem “Honeysuckle” is aangewezen in geval van neerslachtigheid. Zijn belofte? U verzoenen met het leven en u doen inzien dat elke ervaring bijdraagt aan uw persoonlijke ontwikkeling. Kamperfoelie helpt u om weer in het ‘nu’ te leven.
 • Hardbloem of “Scleranthus”
  Stemmingswisselingen of besluiteloosheid? Dankzij de Hardbloem is het gedaan met emotionele grillen! Ze staat u toe weer evenwicht te vinden.
 • Lork of “Larch”
  Aangeraden voor mensen die last hebben van een gebrek aan zelfvertrouwen. “Larch” of lork beantwoordt aan de noden van wie de moed verloren is, die zich gelaten voelt en bang is om te falen. Het geeft wilskracht.

Het geheugen en Bachbloesems

We moeten het onder ogen zien: als we ouder worden, laat ons geheugen al wat vaker in de steek. U bent lang niet de enige die erover klaagt dat zijn/haar brein niet meer werkt zoals vroeger. Ziehier een boeketje Bachbloesems om dat te counteren!

 • Avocado verbetert uw mentale capaciteiten en uw geheugen. Bent u een dromer? Avocado-essence zorgt voor concentratie.
 • Citroen stimuleert de intellectuele vitaliteit en geeft u weer een performante geest.
 • Voor vermoeide hersenen raden we de Bachbloesem Rosemary aan. Die essence geeft vitaliteit en doet u beter in uw lichaam voelen.

Beter slapen met Bachbloesems

Slapeloosheid is één van onze ergste vijanden. Voeg daarbij nog koffie, stress en hormonenschommelingen, en slapen wordt een luxe! 3 Bachbloesems die uw slaapproblemen zouden moeten verhelpen.

 • Als u een moeilijke periode doormaakt, bevordert “Rescue Nacht” (een complex van 5 Bachbloesems) een diepe en ontspannen slaap. Het helpt u om de negatieve emoties en gedachten die u verhinderen om te slapen los te laten.
 • Voelt u veel spanning vanbinnen? “Cherry Plum” helpt u om rust en sereniteit te vinden door aansluiting te vinden met uw onbewuste driften, zodat u verlichting voelt op momenten van twijfel.
 • De Bachbloesem « Chamomile » is er voor hyperactieve en gestresseerde mensen. Het behandelt slapeloosheid en helpt u om innerlijke vrede te vinden.

Bachbloesems voor gebrek aan zelfvertrouwen en relationele zorgen

Tijdens uw reis richting de menopauze kan uw zelfvertrouwen danig op de proef gesteld worden. De kwaliteit van uw leven als vrouw, sociale relaties en uw zelfbeeld kunnen overhoop gehaald worden. Deze twee elixirs helpen u om u beter in uw vel te voelen.

 • Timide van natuur? Een beproeving te doorstaan? Buttercup is de essence die uw zelfvertrouwen een boost geeft en u helpt om beter te communiceren. Het motiveert u en geeft een nieuwe schwung aan uw dagelijks leven!
 • Voor een interessante persoonlijke ontwikkeling raden we u eerder Larch aan, dat de kracht heeft om u uw echte capaciteiten en uw doel in het leven te doen ontdekken en om het beste van uzelf te geven.

Remedies van de moderne druïde…?

Bachbloesems hebben geen enkele bijwerking, geen contra-indicaties en u voelt het effect al vanaf de eerste week, en soms onmiddelijk. Dat is zeker het geval bij die miraculeuze mix tegen angst en paniekaanvallen, RESCUE REMEDY, beschikbaar in druppeltjes maar ook in een spray voor in noodgevallen of in de vorm van heerlijke bonbons op om te zuigen (een nuttige tip voor als u bijvoorbeeld vliegangst heeft!).


© Fiftyandme 2021