Recept: Gemarineerde kipfilet met broccoli

Leestijd: < 1 minuut

Eenvoud siert, ook in de keuken. De marinade maakt van dit mager gerechtje van kip en broccoli een echte smaakbom!

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 175 g kipfilet
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • sap van 1 limoen
  • een beetje fijngesneden bieslook
  • 2 el soyasaus + extra
  • 1 c. à c. de Becel Original (vloeibaar)
  • 15 g de Becel Bakken en Braden
  • 1 blokje magere kippenbouillon
  • 1 el sesamzaad
  • peper

Variatie: Houdt u van zoet-zout? Vervang de gewone sojasaus door zoete sojasaus. Serveer dit gerecht met volle rijst.

BEREIDING

  1. Maak de marinade een uur op voorhand. Snijd de kipfilet in blokjes, doe in een schaal en overgiet met het limoensap en de soyasaus. Zet koel weg.
  2. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Kook ze in zacht kokend water met een blokje kippenbouillon.
  3. Hak de ui fijn. Verwarm een beetje Becel Original. Bak de uien goudbruin. Voeg de gemarineerde kip toe en roer gedurende 5 à 6 minuten tot de kippenblokjes rondom bruingebakken zijn. Voeg de broccoli toe en overgiet met een scheutje sojasaus. Laat nog 2 minuten bakken op een zacht vuur.
  4. Serveer in diepe borden. Strooi er wat sesamzaadjes, bieslook en versgemalen zwarte peper over. Klaar!


© Fiftyandme 2024