Leestijd: < 1 minuut
Eenvoud siert, ook in de keuken. De marinade maakt van dit mager gerechtje van kip en broccoli een echte smaakbom!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 175 g kipfilet
- 1 broccoli
- 1 ui
- sap van 1 limoen
- een beetje fijngesneden bieslook
- 2 el soyasaus + extra
- 1 c. à c. de Becel Original (vloeibaar)
- 15 g de Becel Bakken en Braden
- 1 blokje magere kippenbouillon
- 1 el sesamzaad
- peper
Variatie: Houdt u van zoet-zout? Vervang de gewone sojasaus door zoete sojasaus. Serveer dit gerecht met volle rijst.
BEREIDING
- Maak de marinade een uur op voorhand. Snijd de kipfilet in blokjes, doe in een schaal en overgiet met het limoensap en de soyasaus. Zet koel weg.
- Was de broccoli en verdeel in roosjes. Kook ze in zacht kokend water met een blokje kippenbouillon.
- Hak de ui fijn. Verwarm een beetje Becel Original. Bak de uien goudbruin. Voeg de gemarineerde kip toe en roer gedurende 5 à 6 minuten tot de kippenblokjes rondom bruingebakken zijn. Voeg de broccoli toe en overgiet met een scheutje sojasaus. Laat nog 2 minuten bakken op een zacht vuur.
- Serveer in diepe borden. Strooi er wat sesamzaadjes, bieslook en versgemalen zwarte peper over. Klaar!