Recept: Kruidig en fruitig herfsttaartje

Leestijd: < 1 minuut
Op zoek naar een gezond dessert? Probeer dit krokant taartje met stoofpeer en kardemom! Hartverwarmend, herfstig en lief voor je lijn.
Bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 1 kleine stoofpeer (ongeveer 110 gram)
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 50 ml frambozensap
  • 1 filodeeg vel (diepvries, ontdooid)
  • 0,5 el Becel Original (vloeibaar) (5 g)
  • 30 g vetvrije Griekse yoghurt
  • extra nodig: bakpapier

Variaties: Garneer dit heerlijk krokant taartje met stoofpeer en anijs eens met een klein toefje dragon of venkelgroen.

BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil de stoofpeer en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunnere partjes en doe ze met de kardemom, het sap en 75 ml water in een kleine pan en breng alles aan de kook. Kook de stoofpeer met het deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar. Controleer regelmatig of het vocht niet te veel inkookt, voeg desgewenst nog een beetje extra heet water toe. Neem de peertpartjes uit de pan en laat ze afkoelen. Laat het kookvocht inkoken tot er nog anderhalve eetlepel over is.
  2. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Snijd uit het filodeeg met behulp van een kopje of schaaltje (ø ca. 9 cm) 4 cirkels. Leg er 2 op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze dun met de Becel Original. Leg er de andere cirkels op en bestrijk ook deze met Becel. Bak het filodeeg in ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen, neem ze voorzichtig van het papier en leg ze op 2 mooie dessertbordjes.
  3. Leg de peerpartjes voorzichtig op de krokante filobodempjes. Verdeel de yoghurt en het ingekookte vocht erover.

becel.be


© Fiftyandme 2024