Apps die je helpen om je budget te beheren

Je hebt tegenwoordig apps voor van alles en nog wat, en er zijn er zelfs die ons helpen om minder of anders uit te geven, om te sparen of om ons geld beter te beheren. En dat is een goede zaak !

Leestijd: 2 minuten

In onze verbruikersmaatschappij vol verleidingen ziet onze rekening er tegen het eind van de maand soms niet zo gezond uit. Om ons te helpen ons budget in evenwicht te houden, zijn er allerlei apps ontwikkeld, en ook de banken bieden er verschillende aan. Ze zijn makkelijk in het gebruik en praktisch, en helpen ons om onze uitgaven te beheren en goedkopere alternatieven te vinden voor onze gebruikelijke aankopen.

Onze top 4 van de apps

Handwallet

Een heel handige app. De rubrieken zijn op een aangename, simpele wijze voorgesteld en zo kan je onder andere zien op welk gebied je het meeste uitgeeft. Nog een voordeel, en zeker niet het onbelangrijkste, is het spaarelement, waarmee je kunt zien welke uitgaven elke maand het zwaarste doorwegen. Er is ook een versie voor als je op reis bent in het buitenland, met een overzicht van je uitgaven die in euro’s worden weergegeven. Handig dus.

Deze app is gratis ter beschikking op Google Play. www.handwallet.com

 Spendee

Een app die speciaal ontwikkeld is voor het gebruiksgemak en de praktische kant, en die verslavend kan worden. Het principe is simpel: je stelt een budget op met de meest voorkomende uitgaven, zodat je je niet meer hoeft af te vragen waar je geld blijft. Je voert je uitgaven in en de app, met zijn kleurige, vrolijke graphics geeft op elk moment van de maand aan hoe het met je budget is gesteld. De app kan gratis gedownload worden op:

https://apps.apple.com/be

Budgi

Als de kinderen onafhankelijk zijn geworden, profiteren de vijftigplussers daar vaak van om meer te reizen. Om onaangename verrassingen te vermijden en nuttige hulp te krijgen bij het beheren van de financiën is er deze app. Je stelt een budget voor je reis op en krijgt tips om je eraan te houden. Er is een waarschuwingsfunctie die je vertelt dat je op moet passen omdat het vastgestelde budget overschreden is. Nog een voordeel van de app is dat die ook offline gebruikt kan worden als er geen internet is op je plaats van verblijf.

De app kan gratis gedownload worden voor IOS op: https://apps.apple.com

Yuka

Deze app scant de etiketten om nuttige raad te geven over de voedingswaarde van producten. Een van de vele functies stelt alternatieve producten voor onze gewone aankopen voor, die soms voldoen aan de criteria van de app. Vaak zijn de aanbevolen producten goedkoper dan die van de grote merken, dus je bespaart geld.

De app kan worden gedownload op www.yuka.nl.


© Fiftyandme 2023