boeken financieel succes

5 boeken die je gelezen moet hebben over financieel succes

Iedereen wil financieel succes, maar je situatie daadwerkelijk veranderen, ligt in jouw handen. Om succesvol te worden op financieel vlak kan het helpen om te leren van mensen die al dergelijk succes hebben geboekt, zoals beschreven staat in deze boeken.

Leestijd: 3 minuten

1. De regenboogreeks – Krist Pauwels

In deze reeks boeken worden onbeantwoorde levensvragen beantwoord. Volgens de schrijver en ondernemer Krist Pauwels zijn we voortdurend bezig de beste versie van onszelf te zoeken en willen we alles uit het leven kunnen halen. Hierdoor stellen we onszelf dagelijks vragen die we moeilijk kunnen beantwoorden. Hoe ga je om met de balans tussen werk en leven? Wat moet ik doen om alles uit mezelf te halen? Wat is de waarde van geld? Deze vragen worden in de vijfdelige  Regenboogreeks beantwoord. Daarnaast daagt hij de lezers ook uit met concrete tips tot financieel succes.

“De rode draad in mijn werk is het geloof in mensen. En in het potentieel dat we hebben om onszelf en elkaar op alle vlakken van het leven te verbeteren.” -Krist Pauwels

De Regenboogreeks – Krist Pauwels 17,50 €

2. Think & Grow Rich – Napoleon Hill

Het boek Think & Grow Rich heeft al veel succes en is al meer dan 100 miljoen keer verkocht aan de grootste ondernemers van deze tijd. Veel rijke mensen die het allemaal zelf hebben gedaan vinden het een inspirerend boek. Het boek helpt je om een filosofie zelf te creëren met de juiste methoden die je daarvoor nodig hebt. Napoleon Hill heeft samengewerkt met de grootste ondernemers, zakenmannen, politieke leiders en uitvinders waar hij heel veel van heeft geleerd om zelf ook zijn eigen succes op te bouwen. Think & Grow is een klassieker die iedereen zou moeten lezen.

Think & Grow Rich – Napoleon Hill 10,99 €

3. Je bent rijk geboren – Bob Proctor

Bob Proctor, de schrijver van ‘je bent rijk geboren’ was al bekend omwille zijn boek ‘The Secret’ waar je leert wat geld nu is en hoe je je toekomst zelf kan bepalen. Het boek ‘je bent rijk geboren’ helpt je om een correcte denkwijze te vormen over geld en financieel succes, het oude loslaten om ruimte te maken voor iets nieuws. Volgens Bob Proctor is iedereen rijk geboren, alleen zijn sommige mensen gewoon nog verloren in hun verleden. Het geloven in het eigen succes staat in dit boek centraal.

Je bent rijk geboren – Bob Proctor 22,50 €

4. Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Het boek ‘Rich Dad Poor Dad, geschreven door Robert Kiyosaki gaat over wat rijke ouders kun kinderen leren over geld en het verschil met wat ouders uit de middenklasse niet doen. Ook legt hij uit hoe mensen jarenlang op school hebben gezeten zonder iets over geld te hebben geleerd. Je leert hoe je geld op de beste manier bewaart. Elke hoofdstuk beantwoord veelgestelde vragen en definities om alles begrijpelijk te maken voor de lezer. Hij legt in zijn boek de mythe dat je een hoog inkomen moet hebben om financieel succes te kennen uit en verteld waarom deze fout is. Als je het nog niet gelezen heb, raden we je aan om dat zo snel mogelijk te doen!

‘Rich Dad Poor Dad’ – Robert Kiyosaki 9,95

5. Een werkweek van 4 uur – Timothy Feriss

In dit boek bestudeerd Timothy Feriss de geheimen van de nieuwe rijken. Het boek vertrekt vanuit de visie dat je zo min mogelijk moet werken. Timothy Feriss legt uit hoe hij zijn leven heeft verandert om zo min mogelijk te werken en toch voldoende inkomsten te maken om goed te leven. Het boek is een inspiratie voor een hernieuwde levensstijl met beperkte investeringen en toch nog succes te vinden.

‘Een werkweek van 4 uur’ – Timothy Ferriss 17,99 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023