GAIA

GAIA: al sinds 1992 ‘Voice of the Voiceless’

In 2022 zal GAIA al dertig jaar strijd voeren voor de dieren, die zelf hun stem niet kunnen laten gelden. Denk aan een donatie om hen te helpen. Bij leven of via een testament, want elk gebaar telt.

Leestijd: 2 minuten

Het is een onafgebroken strijd: een stem geven aan zij die er geen hebben. GAIA voert die strijd via campagnes en acties die dierenmishandeling aan de kaak stellen. De focus ligt vooral op veeteelt (slachten van dieren, fokken van pelsdieren, dierentransport, veemarkten), dierproeven, dierenparken, circussen en dierenmishandeling op folkloristische evenementen.

De missie van de organisatie is om niet alleen de bevolking, maar ook – en vooral – de overheden, bedrijven en industrie te overtuigen tot respectvollere praktijken en betere wetten om dieren te beschermen.

Welke middelen zet GAIA in?

In totaal bestaat het GAIA-team uit veertien vaste medewerkers, drie consultants en één Europese medewerker, naast een honderdtal actieve vrijwilligers. GAIA organiseert workshops op scholen en gaat in dialoog met het bedrijfsleven en supermarktketens. Hun doel is steeds hetzelfde: de consumptie- en productiepraktijken verbeteren en het bewustzijn rond respect voor dierenwelzijn doen evolueren.

De campagnes van GAIA zijn gebaseerd op wetenschappelijke rapporten, reportages met een verborgen camera en onderzoek. Vaak vormen ze een aanloop naar juridische stappen. En daarbij blijken donaties broodnodig, want GAIA krijgt geen enkele subsidie. De organisatie kan maar bestaan dankzij de bijdragen van donateurs, giften en legaten, waarmee ze haar werking financiert. Zonder testamentaire legaten zou een op de drie campagnes niet eens het daglicht zien!

Postuum helpen

Het is heel eenvoudig om een gift te doen via je testament, of het nu gaat om een testament opgesteld door een notaris in aanwezigheid van een getuige of een eigenhandig geschreven en ondertekend testament. Ontdek alle informatie die je nodig hebt op de website van GAIA. Je kunt er ook een informatiebrochure met voorbeelden aanvragen of contact opnemen met een medewerker, die je telefonisch of tijdens een afspraak met plezier verder helpt. Een klein gebaar met een groot resultaat.

Wanneer mensen beslissen om GAIA op te nemen in hun testament, biedt de organisatie aan om voor hun huisdieren te zorgen wanneer ze er zelf niet meer zijn. Hun viervoeters worden dan toevertrouwd aan families die een adoptiecontract hebben afgesloten met GAIA, dé garantie voor een liefdevolle verzorging.

Vind alle informatie op www.gaia.betestament@gaia.be of telefonisch op het nummer 02/245 29 50.


© Fiftyandme 2024