legaat greenpeace

Een groenere wereld? Denk eens aan een legaat aan Greenpeace

We zijn allemaal op zoek naar een manier om ons erfgoed door te geven. Waarom niet de aarde overwegen in een duurzame nalatenschap? Door voor Greenpeace België te kiezen, sta je zij aan zij met de andere beschermers van onze aarde, die zo mooi, maar ook zo kwetsbaar is.

Leestijd: 2 minuten

Wanneer we nadenken over de toekomst van onze aarde, staat de toekomst van de komende generaties vaak centraal. Wat zullen we hen nalaten? Misschien een leefbare planeet? Een mooie wens. Elke dag werkt Greenpeace hard om deze wens werkelijkheid te laten worden. Greenpeace werd meer dan 50 jaar geleden opgericht, maar is nog altijd zeer jong van hart.

Greenpeace: een lang en mooi verhaal

Met vestigingen in meer dan 55 landen, waaronder België, kan de internationale organisatie Greenpeace bogen op 50 jaar ervaring en een totale onafhankelijkheid tegenover regeringen én politieke partijen. Haar werk steunt op drie pijlers: het beschermen van het milieu, de aanpak van de klimaatcrisis en het bevorderen van vrede. Greenpeace voert gerichte actie om wanbeleid van regeringen en vervuilende bedrijven te hekelen. Ze neemt de verdediging op van het gemeengoed dat door alle mensen wordt gedeeld: onze aarde.

legaat greenpeace

Greenpeace België gaat voorop in de actie

Dit wereldwijde engagement voor het respectvol omgaan met mens en planeet loopt ook door tot in ons land. Greenpeace België zet zich ook elke dag in voor het behoud van de lokale natuur. De organisatie vestigde onlangs de aandacht op het verdwijnen van bossen in Vlaanderen. Elke dag gaat het equivalent van een voetbalveld verloren! Samen met burgergroeperingen roept Greenpeace België lokale leiders op om deze kostbare natuurgebieden te behouden.

Greenpeace in uw testament? Heel eenvoudig!

Het milieu beschermen en pleiten voor een groenere planeet: het is een lovenswaardig doel, maar voor de realisatie ervan is geld nodig. Greenpeace België is een niet-politieke organisatie die 100% financieel onafhankelijk is (geen subsidies of sponsoring van regeringen of bedrijven). Met een legaat in je testament help je deze onafhankelijkheid te vrijwaren. De notaris kan je bij deze keuze helpen, maar ook het team Nalatenschap van Greenpeace België – dat lid is van de nationale campagne voor nalatenschap Testament.be – staat voor jou klaar.

Een gedetailleerde brochure kan je hier online aanvragen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024