INVESTEER in een duurzaam project waar mens & natuur elkaar aanvullen

Leestijd: 5 minuten

De interactie tussen mens & natuur staat centraal in dit nieuw concept van Villages Nature. Het is een project dat perfect past bij de verwachtingen van de Europese klanten van tegenwoordig: recreatie met het hele gezin, comfort, midden in de natuur en gemakkelijk bereikbaar. Deze realisatie is zonder meer een van de meest ambitieuze op Europese schaal. Het is tevens een unieke gelegenheid om een vastgoedpatrimonium op te bouwen dat in het teken staat van de duurzame ontwikkeling.

2596_VN_Air, Les Jardins extraordinaires © T. HuauInterscèneEn als in de 21e eeuw het de toerismesector zou zijn die pionier wordt van deze nieuwe mentaliteit? Villages Nature, dat op 6 km van Disneyland® Paris en in het hart van Paris Ile-de-France (drukst bezochte toeristische bestemming ter wereld) is gelegen, wil die uitdaging als eerste aangaan. De belofte van het vertrouwen in de toekomst met respect voor de toekomstvisies van de ecologische architectuur.

Twee grote spelers uit het Frans en Europees toerisme – Euro Disney S.C.A. en de Groep Pierre & Vacances-Center Parcs – slaan de handen in elkaar voor deze nieuwe vakantiebestemming voor korte en middellange verblijven. Het nieuwe concept kan bogen op een unieke architectuur en op nieuwe ervaringen die iedereen uitnodigen om de dagdagelijkse sleur los te laten en samen met familie en vrienden te ontspannen in een natuurlijke omgeving die zich niet enkel beschermd weet, maar ook artistiek verheven.

ONUITGEGEVEN AANPAK

2596_VN_Cottage02_Insertion paysagère des cottages Nature © Jean de Gast...Village Nature bestaat voor meer dan 90 % uit onbebouwde ruimte, zodat veel plaats wordt vrijgemaakt voor water en bos. Het is een unieke en onuitgegeven vakantiebestemming in Europa die zich volledig toespitst op het verheerlijken van alle leven – zowel plantaardig, dierlijk als mineraal – en de natuurlijke bronnen. Er wordt dan ook volop ingezet op een plaatselijke energiebron: de geothermie. Dankzij dit “ingenieus” systeem worden alle warmtebehoeften van het dorp ingevuld.

De creatieve kracht van het concept – de harmonie tussen mens & natuur – steunt op een artistieke co-directie op internationaal niveau. Deze wordt verzorgd door Joe Rohde (Walt Disney Imagineering) en Thierry Huau (agentschap Interscène). Met hen zijn andere teams en talenten actief om het project uit te bouwen tot een unieke toeristische bestemming. Voor het concept van de recreatieve uitrusting en de residentiële bouwwerken doet Villages Nature een beroep op drie talenten uit de Franse architectuur: Jacques Ferrier voor de piramide van Aqualagon (ontwierp het Paviljoen van Frankrijk op de Wereldtentoonstelling in Shanghai van 2010); Jean de Gastines voor de cottages en appartementen (hij werkte als architect mee aan de realisatie van Center Parcs en, samen met Shigeru Ban, aan het eco-concept van het Centre Pompidou-Metz) en Lionel de Segonzac voor de Interactieve Boerderij. Alle drie werken ze nauw samen met Joe Rohde en Thierry Huau. Samen wekken zij Village Nature tot leven en zorgen zij ervoor dat de architectuur de kracht en de inspiratie uitdraagt die de promotors van dit concept in gedachten hadden.

UNIEKE DORPEN

L'AqualagonZo’n half miljoen jaarlijkse klanten worden verwacht bij de opening van het eerste luik van fase 1 in 2016. Zij zullen 7 dagen op 7 welkom zijn op een site die het hele jaar door operationeel blijft. Op de 180 ha van fase 1 bouwt Village Nature 916 toeristische “standingverblijven” en tal van voorzieningen voor recreatie en ontspanning (“Bijzondere Tuinen”, “Hangende Tuinen”, “Betoverd Eiland”, “Sportieve Bos”, “Wandelpaden rond het Meer”, Aqualagune, “le Spa”…). Dit alles in een natuurlijke kwaliteitsomgeving die aanleunt bij de bossen van Ferrières en Crécy. De verblijven zijn opgedeeld in drie unieke sferen: “Bulle”, “Nature” en “Clan”. Zij zijn zo ingericht dat ze de bewoners stimuleren om het dagdagelijkse los te laten en opnieuw voeling te krijgen met de natuur en de naasten.

BULLE: COCOON VAN WELLNESS

Salon Bulle“Bulle” is een verblijf met standing waar “loslaten en herbronnen” helemaal tot zijn recht komt. Er wordt volop gebruik gemaakt van edele en elegante materialen. Deze werden door decoratrice Ana Moussinet uitgewerkt in een cocoonsfeer. Moussinet is de laureate van de wedstrijd Novotel “La chambre du troisième millénaire” en richtte ook verscheidene hotels in, zoals het Sofitel Rabat. “Bulle” onderscheidt zich ook door de badkamer – een echte privé-spa – met massagedouche met vernevelaar en jacuzzi. “Bulle” krijgt een plekje in het bos of aan de oevers van het meer en is beschikbaar in “cottages” (4 kamers vanaf € 450.000) en appartementen (2 kamers vanaf € 270.000).

NATURE: COSY ENGELSE TOUCH

Salon NatureZoals zijn naam aangeeft, creëert “Nature” een sfeer die de liefhebber van de Engelse “country chic” terugvoert naar de Natuur. Zo loopt de leefruimte over naar het terras, alsof de Natuur een tweede verblijf wordt, terwijl het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen en de decoratieve kleuren een authentieke sfeer helpen scheppen. We danken dit origineel ontwerp aan de Britse decoratrice Beverley Bayes, die reeds heel wat hotels en spa’s inrichtte, zoals de So Spa Sofitel in Londen. Zij verzorgde ook de renovatie van een Brits Center Parcs. “Nature” krijgt een plekje in het bos of aan de oevers van het meer en wordt aangeboden in cottages (4 kamers vanaf € 343.000) en appartementen (2 kamers vanaf € 230.000).

CLAN: FABRIEK VAN FAMILIEHERINNERINGEN

De “Clan” boscottages zweren bij het “familiegevoel” en zijn mede daarom erg ludiek en kleurrijk ingericht. De leefruimte is een plek voor gezellig en feestelijk samenzijn. Als een spiegel voor een optimale verstandhouding. “Clan” wordt uitsluitend aangeboden in cottages (3 kamers vanaf € 276.000 en 4 kamers vanaf € 311.000). De interieurs zijn een origineel ontwerp van decoratrice en scenograaf Sophie Jacqmin die in haar projecten “graag verhaaltjes vertelt” en werelden creëert. Zij verzorgde met name de inrichting van verschillende hotels en Kids Clubs voor Club Med.

Chambre parentale Bulle

Deze appartementen en cottages worden te koop aangeboden aan individuele investeerders. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het origineel businessmodel dat al 48 jaar de succesformule is van de Groep Pierre & Vacances-Center Parcs voor wat betreft de bouw en het beheer van toerismeverblijven in West-Europa. Dit businessmodel laat de investeerder toe om gedurende 10 jaar gegarandeerde en geïndexeerde huurinkomsten op te strijken zonder dat men zich hoeft te bekommeren om het beheer en het betalen van de lasten voor het mede-eigenaarschap en het klassieke onderhoud. Bovendien geniet de investeeerder een aantal fiscale voordelen, zoals het recupereren van de BTW op de aankoopprijs en het LMNP-statuut (Loueur en Meublé Non Professionnel).

Bij Villages Nature geniet u van een zeldzaam vastgoedproduct, in het hogere gamma, met duidelijke ambities en bouwt u een duurzaam patrimonium op met gegarandeerde inkomsten.
www.villagesnature-invest.com© Fiftyandme 2024