Zet Stichting tegen Kanker in je testament en schenk nieuwe hoop!

We weten het allemaal: kanker kan iedereen treffen. En al kan de ziekte steeds beter behandeld worden en kunnen steeds meer mensen ervan genezen, toch is er nog altijd enorm veel onderzoek nodig dat handenvol geld kost. Door Stichting tegen Kanker in je testament op te nemen kan je bijdragen aan de zoektocht naar nieuwe behandelingen.

Leestijd: 2 minuten

De overgrote meerderheid van ons kent wel een familie waarvan minstens één lid getroffen is door kanker. De ziekte komt steeds meer voor, maar het sterftecijfer bij kanker gaat gelukkig omlaag. Dat is mogelijk door de vooruitgang die de onderzoeksteams boeken. Zonder financiële middelen staan ze machteloos in de strijd tegen de vele vormen van kanker. Gelukkig kan ook jij helpen om het onderzoek verder financieel te ondersteunen.

Zo kun je een legaat nalaten aan Stichting tegen Kanker. Deze stichting werkt op vier niveaus: steun aan het wetenschappelijk onderzoek, begeleiding van kankerpatiënten en hun naasten, informatie naar het publiek toe en indien nodig, gerichte acties. Natuurlijk is het gevecht nog lang niet gewonnen, maar het werk van de Stichting zorgt ervoor dat de ziekte behoorlijk terrein aan het verliezen is. Er is reden tot optimisme. En dat is onder andere te danken aan de gulheid van de mensen die hen steunen. Misschien iets om over na te denken?

Ben jij bewust van de kankerproblematiek? Dan is het het overwegen waard om Stichting tegen Kanker op te nemen in je testament. En dit in de wetenschap dat je geld goed gebruikt zal worden.

Hoe stel je zo’n legaat op? Je moet er een testament voor maken, of het nu authentiek, handgeschreven of internationaal is. Ga dus zeker naar je notaris, niet alleen voor het opmaken, maar ook voor de registratie van je testament: zo weet je zeker dat je laatste wensen na je overlijden gerespecteerd zullen worden.

Er bestaan verschillende soorten legaten: een algemeen legaat, een legaat onder algemene titel of een bijzonder legaat. En laten we het duolegaat zeker niet vergeten: niet alleen draag je dan bij aan de strijd tegen kanker, maar je krijgt ook fiscale voordelen. Met het duolegaat kan je een deel van je bezittingen aan Stichting tegen Kanker nalaten en er tegelijkertijd voor zorgen dat er meer overblijft voor je andere erfgenamen. Dit is mogelijk door Stichting tegen Kanker de volledige erfbelasting te laten betalen, niet alleen haar eigen erfbelasting maar ook de erfbelasting van alle andere erfgenamen. Dit is voor iedereen een interessante oplossing. Het duolegaat zorgt voor een fikse besparing op het vlak van erfbelasting, ten voordele van alle legatarissen, inclusief Stichting tegen Kanker.

Wil je meer informatie over legaten aan Stichting tegen Kanker? Mail dan naar gvandergracht@stichtingtegenkanker.be of bel naar 02/743.37.15.

Wil je graag meer weten over het werk van Stichting tegen Kanker voor je een besluit neemt? Ga dan naar www.kanker.be en lees meer over hoe de Stichting de onderzoekers, de patiënten en de hulpverlenende organisaties steunt… In de strijd tegen kanker zetten we hoop om in werkelijkheid! Hoop op een wereld waar het leven het haalt van kanker.


© Fiftyandme 2023