zomersolden gids

Zomersolden 2022: een gids om de allerbeste koopjes te scoren

De zomersolden kan een echt gekkenhuis zijn. Hoe zorg je ervoor dat je je hoofd koel houdt en je thuiskomt met koopjes die je ook echt wilt hebben?

Leestijd: 2 minuten

Een miskoop in de solden is zo gebeurd. Een prijskaartje van € 15 is immers een stuk aantrekkelijker dan € 65, ondanks dat het niet helemaal je maat of kleur is. Laat je niet verleiden tot een miskoop tijdens de zomersolden en shop slim met deze snelle gids:

1. Neem je garderobe onder de loep

Neem eerst een kijkje in je kast voordat je gaat solden shoppen. Zo voorkom je dat je weer met een beige broek thuiskomt die blijkbaar nog in de kast hat hangen. En wellicht herontdek je een ander item en heb je minder nodig dan je eigenlijk dacht. Een lijstje opstellen is zo’n slecht plan dan nog niet.

2. Vertel iemand wat je wilt kopen

Heb je voor jezelf bedacht wat je nog nodig hebt, dan kun je je shopgenoot, echtgenoot of kinderen vertellen wat je van plan bent te gaan scoren. Het is makkelijker om enkel jezelf te overtuigen dat je eigenlijk ook écht dat ene vestje nodig hebt, dan wanneer je dit de ander moet gaan uitleggen.

3. Bepaal een bedrag voor jezelf

Als je bijvoorbeeld aan je nieuwe sandalen maximaal € 200 euro mag uitgeven van jezelf, dan is dat het basisbedrag. Als je zonder een bedrag op stap gaat en je ziet een paar van € 400, dan zal dát het basisbedrag worden en zal je wellicht verder zoeken rond dit bedrag.

4. Blijf kritisch

Wat je niet nodig hebt, laat je beter liggen. Stel jezelf de vragen: zou ik dit ook kopen voor het oorspronkelijke bedrag? Zou ik het ‘t liefst élke dag aantrekken, zo mooi vind ik het? Kan ik het combineren met andere stuks in mijn kleerkast?

5. Maar check wel de oorspronkelijke prijs

De vorige prijs hoeft niet per se naar waarheid ingevuld te zijn. Een jurk kan zomaar ‘alleen nu’ € 30 zijn in plaats van € 80, terwijl de jurk misschien oorspronkelijk al € 30 was. We worden competitief van zulke aanbiedingen en voelen de neiging om in actie te komen.

6. Pas altijd

We voelen hoe dan ook sneller een opwelling om iets te kopen tijdens de solden, maar vergeet niet dat een item heel anders kan staan wanneer je het aan hebt. En dan is een miskoop snel gedaan. Staat er een ellenlange rij? Vraag er dan wel even na of je het kledingstuk later nog mag inruilen nadat je het thuis hebt gepast.

7. Kijk op het einde van de zomersolden

Aan het einde van de zomersolden kun je vaak nog betere koopjes scoren: sommige items gaan dan al over de toonbank met een afprijzing tot wel 70%.

We zochten alvast een paar goede koopjes op volgens de Fifty & Me redactie om je op weg te helpen:

11 badpakken onder de 100 euro om jezelf te trakteren tijdens de solden >

13 paar hippe sandalen die je koopt tegen een soldenprijsje >

Beauty on a budget: de beste beauty producten uit de solden 2022 volgens de redactie >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023