3 x wellness op de skipiste

Leestijd: 4 minuten

Met het vallen van de eerste sneeuw op de alpentoppen neemt ook het verlangen naar een skivakantie toe. En als u nu eens de pluspunten van een verblijf in de bergen zou benutten om u van kop tot teen te laten verwennen? Life magazine helpt u graag bij de keuze voor het witte paradijs. Dit zijn alvast drie bestemmingen die aan uw ideaal beantwoorden.

Door Magali Duqué 

1. ULTRA-CHARMANT

Met zijn typische geklasseerde architectuur is het dorpje Châtel een echte aanrader voor al wie van kunst en geschiedenis houdt. Het skiaanbod wordt er verzekerd door twee stoeltjesliften en een reusachtige kabelbaan. Zij verzorgen de transfers naar de prachtige skidomeinen van de Portes du Soleil. Qua wellness is het hotel Macchi een zekere waarde: u vindt er een unieke spa waarvan de inrichting geïnspireerd werd door de Oosterse paleizen. Binnenzwembad, hammam, jacuzzi en lichttherapie, alsook massages à la carte voor de allerbeste ayurvedische verzorging. Een cocon in de zuiverste Indiase tradities en dat in het hart van de weidse Vallée d’Abondance (www.hotelmacchi.com – T. +33 4 50 73 24 12).

spa-chapel-life-magazine

Maar ook…

  • Herbronnen in het balneotherapiecentrum La Fée du Bien-Etre met een programma een thalasso waardig: parcours ‘hydroludiques’, aquamassages, hydrotherapie, onderwaterdouche, pakkingen… (spa-chatel.com – T. +33 4 50 73 25 80).
  • Combineer ski- en waterpret dankzij Skiéo. Deze formule, die zich voor een dag of een hele week laat boeken, omvat een skiforfait en de toegang tot de Espace Océane van het aquacenter Forme d’O. U vindt er een wellnessruimte, een zwembad, hammams en sauna’s (chatel-formedo.com – T. +33 4 50 72 04 31).


© Fiftyandme 2024