50 jaar Byblos in Saint-Tropez een ode aan de zon, een ode aan het leven

Leestijd: 5 minuten

Rustmomenten met Sisley

De zes cabines zorgen voor een oase van rust. Luxe en puurheid rondom een mooie patio. Voor een duo-verzorging is er het 17e-eeuws Libanees salon met zijn gesculpteerd plafond. Hier is niets veranderd sinds hier het huwelijk werd ingezegend tussen Mike Jagger en Bianca. Zoals altijd bij Sisley is elk detail van de lichaamsverzorging en de uitvoering bijzonder verzorgd. Een echte ode aan relaxatie en luxe.

Kaart met topklassiekers en mediterrane creaties

photo suite mission home hotel bybloss st tropez

Het ultieme bewijs – voor zover nodig – dat creativiteit, elegantie en ontspanning elkaar niet tegenwerken, vinden we in het restaurant Rivea van de Byblos. Dit verhaal van Antoine Chevanne (Directeur Général Exécutif van de Groupe Floirat) en Alain Ducasse stelt zonder omwegen dat vriendschap zich laat voeden door de zon en door de authenticiteit die men deelt aan een eerlijke tafel. Deze glamoureuze escapade, met bijzonder lekkere gerechten, is mede de verdienste van de jonge chef Vincent Maillard. Hij heeft er al een mooi parcours opzitten in onder meer La Bastide de Moustiers, Guy Savoy en Louis XV in Monaco, onder de leiding van Alain Ducasse. Maillard verfijnt er een eenvoudige keuken die gebaseerd is op de kleurrijke producten van de Rivièra. Deze geboren Bourguignon woont al 20 jaar aan de Azurenkust en dat merk je niet alleen aan zijn accent, maar ook aan zijn obsessie voor bonenkruid en marjolein. Resultaat is een repertorium van essentiële smaken die reiken van de Provence tot de Comté de Nice, van Ligurië tot Piëmont, alover het Prinsbisdom Monaco

De zomermaanden nodigen uit tot voorgerechten die zich laten delen: ‘Sériole marinée en fines tranches’ (geelstaartmakreel), ‘Salade de poulpe de roche’ (octopus), ‘Tigelle au jambon San Daniele’, ‘riquette-basilic’, ‘Vitello tonnato’, ‘Lapin à la Génoise…’ (konijn), alsook de stevige en knapperige ‘Salade Rivea’, ‘Loup sauvage aux artichauts de pays’ (zeewolf), ‘Gamberoni et supions saisis’ (garnalen), ‘ravioli au fenouil’, ‘Rouget de roche’ (zeebarbeel), ‘petit épeautre et poutargue’ (gezouten viseieren), ‘Linguine aux palourdes’ en de ‘Volaille jaune dorée à la broche’ (gevogelte)… Zonder de unieke dessertkaart te vergeten met de subtiele Tropézienne. Puur genot!

Om zijn 50e verjaardag te vieren, sloot de Byblos partnerships met luxemerken als Sisley, Audemars Piguet, Rolls-Royce, Dom Pérignon… De gelegenheid bij uitstek om hun trouwe klanten te verwennen met onvergetelijke souvenirs.

Hôtel Byblos ***** / Palace Tropézien
saint-tropez@byblos.com
www.byblos.com
www.lescavesduroy.com


© Fiftyandme 2024