De beste wellnessprogramma’s in Frankrijk en de rest van de wereld

Leestijd: 7 minuten

Perfect om onze goede voornemens op het vlak van vitaliteit en wellness tot uitvoering te brengen !

Door Manoëlle Speulchre

EEN NIEUWE START OP EEN NATUURLIJKE BASIS

life-magazine
Een check-up in Vichy! Voor Vichy Thermal Spa Les Célestins is 2016 het sein om in te zetten op gezondheidspreventie. Het thermale centrum werkte in die optiek een compleet gezondheidsbulletin uit dat door een multidisciplinair team van 15 specialisten werd samengesteld. Programmeer uw medische check-up in combinatie met een verblijf van minimaal 6 dagen.

Vichy Thermal Spa
+33 (0)4 67 41 04 20
www.vichyspahotel.com

ONTGIFTINGSKUUR IN SAINT-JEAN-DE-LUZ

life-magazine
Onevenwichtige levenshygiëne? Te veel gifstoffen kunnen de inleiding zijn tot uiteenlopende symptomen die zich vertalen op persoonlijk vlak: problemen met betrekking tot de spijsvertering, de gewrichten, de bloedsomloop, slaap- en geheugenstoornissen, huidkwaliteit, zenuwstelsel… en ernstiger lange-termijnziekten. De ‘Détox Régénération Santé’-kuur met medicatie helpt uw lichaam om potentieel gevaarlijke moleculen af te stoten. Zij ontlast uw natuurlijke filters, zoals de huid, de longen, de lever, de nieren en de ingewanden teneinde het evenwicht van uw metabolisme te herstellen, te reinigen en in de diepte te boosten. Om te ontspannen, de slaap te verbeteren en het immuunsysteem te versterken, worden de baden met zeewater verrijkt met essentiële oliën van sinaasappel en lavendel. Een viscerale jetdouche stimuleert het metabolisme. De dagelijkse digito-detoxmassage volgt de drukpunten en de acupressuur van de Chinese energiepunten. Osteopathie, buik- of schedelmassages en fysieke sessies vervolledigen het aanbod tijdens welk men zich ook kan laten verwennen met de schoonheidsverzorging van Valmont: een prestigieus merk dat zich ontwikkelde uit de Zwitserse medische traditie en zich specialiseerde in hoogperformante anti-aging concepten.

Grand Hotêl Loreamar de Saint-Jean-de-Luz
+33 (0)5 59 26 35 36
www.luzgrandhotel.fr

ZEE & POST-TRAUMATISCHE REVALIDATIE in Saint-Malo

life-magazine

Breuken, verstuikingen, spierblessures… Eens de immobilisatieperiode voorbij, is de weg naar soepel bewegen soms lang en pijnlijk. En vaak verloopt die ook aarzelend door de angst om zich opnieuw te bezeren. De posttraumatische revalidatie is een van de domeinen waar thalassotherapie het efficiëntste antwoord biedt. In de Thermes Marins de Saint-Malo staat een heel team klaar om u hierbij te begeleiden: drie artsen, zijnde één specialist in functionele revalidatie en twee sportartsen, alsook 10 kinesitherapeuten. Het is bekend dat het mariene milieu een bijzondere bondgenoot is bij revalidatie. Zeewater is dichter dan zoetwater, vandaar zijn grotere ‘draagkracht’. Hierdoor kunnen lichaamsdelen die in de lucht niet functioneel zijn toch bewegen en dat zonder brutale of schokkende bewegingen, wat bevorderlijk is voor een snelle recuperatie. Troef van de Thermes Marins de Saint-Malo: het revalidatiezwembad met zeewater dat toegankelijk is gedurende het volledige verblijf. Ook warmte is een troef. Zij kalmeert en daardoor gebeuren de bewegingen zonder pijn. Tenslotte is er ook de ‘passieve’ thalassotherapie in cabine. Zij versoepelt de spieren en optimaliseert de revalidatie zodat een groter bewegingsbereik wordt gecreëerd.

Dit verblijf richt zich dus tot personen die een blessure hebben opgelopen zonder verlies van autonomie. Wij houden in het bijzonder van de ziel van dit uniek hotel. Het Grand Hôtel des Thermes*****, dat op het einde van de 19e eeuw werd gebouwd om de vele liefhebbers van zeebaden te ontvangen, sluit helemaal aan bij de Belle Epoquestijl. Een verblijf tussen deze muren opent perspectieven van verrukking en grift zich voor eeuwig in het geheugen.

Grand Hôtel des Thermes*****
+33 (0)2 99 40 75 00
www.le-grand-hotel-des-thermes.fr


© Fiftyandme 2024