Dolce vita op zijn Spaans

Het is een goed bewaard geheim, maar als je er eenmaal bent, wil je er blijven. Het Abama Resort met zijn luxe-woningen strekt zich uit over 16 hectare op het schitterende Tenerife. Relaxatie ten top…

Leestijd: 3 minuten

Niet voor niets is Tenerife een van de favoriete vakantiebestemmingen van de Belgen: paradijselijke stranden, massa’s groen en een heerlijke keuken… op een paar uur vliegen van huis ben je echt in een heel andere wereld. Er zijn zelfs mensen die er een tweede huis kopen – en gelijk hebben ze. Een pied-à-terre in dit hoekje van het paradijs is ideaal als je er vaak op vakantie gaat of er na je pensioen wilt overwinteren.

Abama Resort, luxe binnen handbereik

Abama Resort ligt in de gemeente Guía de Isora in het zuid-westen van Tenerife. Dit domein van 16 hectare omvat een vijfsterrenhotel, The Ritz-Carlton, Abama, luxueuze appartementen en prachtige moderne villa’s. Die woningen zijn te koop, dus je kunt eigenaar worden van een van die moderne, elegante juweeltjes op deze paradijselijke plek. Alle bewoners kunnen bovendien gebruik maken van een aantal faciliteiten van het hotel (uitgezonderd de zwembaden en de Ritz Kids Club die voorbehouden zijn aan de gasten), en dat is natuurlijk een fantastische meerwaarde.

Het hotel The Ritz-Carlton, Abama heeft alles wat je van een vijfsterrenhotel mag verwachten. Het design en de architectuur zijn geïnspireerd op de traditionele Noord-Afrikaanse stijl en oude Chinese principes, en de sfeer is charmant en ontspannend. Het hotel heeft 12 restaurants en bars waarvan er twee met Michelinsterren bekroond zijn: M.B. van Martin Berasategui (twee sterren) en Kabuki, een restaurant met Japanse fusion keuken (een ster). De befaamde spa is ontworpen door het team van The Spa Sanctuary in Londen en Chiva Son in Thailand… Totale ontspanning verzekerd dus.

Voor golffanaten heeft het domein een van de mooiste 18-hole golfbanen van Spanje. Een 72 par die bekend staat om de technische uitdagingen die het te bieden heeft. Je speelt er in een schitterende natuur, met palmbomen en cactussen die langs de Atlantische Oceaan staan. Wie liever tennist, heeft zeven banen tot zijn beschikking.

De woningen in Abama zijn elegant, luxueus en van een prachtig design. Van de appartementen tot de instapklare luxe-residenties en de gepersonaliseerde villa’s, ze zijn stuk voor stuk om van te dromen, en het klimaat in deze oase van rust is het hele jaar door zacht. De woningen van Las Terrazas, ontworpen door de Chileens-Boliviaanse architect Melvin Villarroel, hebben elk een eigen karakter, maar stuk voor stuk zijn ze stijlvol en comfortabel en hebben ze een schitterend uitzicht. Bovendien beschikken ze over privé-parking en een veiligheidssysteem dat 24 u op 24 werkt.

De andere tweede woning

Afgezien van alles wat het Abama Resort al te bieden heeft, wordt er gewerkt aan een nieuw concept: de nieuwe, luxueuze Villas del Tenis en Los Jardines de Abama. In dit complex zal ook de Plaza Abama te vinden zijn, een ontmoetingsplek voor de bewoners. Je kunt er ontbijten aan de rand van het zwembad, een frisse duik in het water nemen, een cocktail drinken of genieten van heerlijke tapas. Dat alles in een aangename, gemoedelijke sfeer waarin groot en klein zich thuis voelen, en in een omgeving als een zonnige postkaart…

Hier worden dromen waar.

Meer info: www.abamaluxuryresidences.com

 


© Fiftyandme 2024