Echt uitrusten in Saint-Jean-de-Luz

Leestijd: 3 minuten

Als je toe bent aan vakantie ben je soms – om niet te zeggen ‘vaak’ – niet gewoon op zoek naar ontspanning maar naar echte rust … Als het kriebelt om op de uit-knop te duwen, zullen je dromen in een uitzonderlijk kader werkelijkheid worden met de kuur “Escale Sommeil”. Op naar een verkwikkende vakantie!

Omdat welzijn (ook) goed slapen betekent

Wiskundig gesproken zouden we een derde van ons leven al slapend moeten doorbrengen. Maar hoevelen onder ons kunnen zeggen dat dat zo is? We leven aan een waanzinnig ritme en slaap is helaas niet altijd één van onze prioriteiten. Oorzaken: dagen die te kort zijn (om ons professioneel, sociaal en familiaal leven met elkaar te verzoenen), verplaatsingen die recordtijden in beslag nemen (pendelen naar Brussel op een slakkengangetje – we moeten er geen tekeningetje bij maken!), een opeenstapelingen van avonden waarop je te lang opblijft voor allerlei soorten schermen, een kleinkind dat je ‘s nachts wakker houdt, teveel koffie of tabak, … De lijst van de verstoorders van onze biologische klok is bijna even lang als de negatieve effecten ervan op onze gezondheid.

De gevolgen van chronisch of accuut slaapgebrek laten zich voelen op verschillende gebieden. Op psychologisch vlak kan het zich vertalen in angst, stress of depressie, maar ook in verminderde cognitieve vermogens zoals geheugenverlies en aandachtsproblemen. Op medisch vlak kan het pijn veroorzaken en hormonale en neurologische problemen. Op den duur kan slaapgebrek leiden tot chronische vermoeidheid, waardoor je minder beweegt en ongezondere eetpatronen ontwikkelt (zoals zin in suiker, waardoor overgewicht om de hoek loert).

Is beter slapen dan essentieel om je welzijn te verbeteren? Zonder twijfel, want dagelijks of occassioneel slaapgebrek zijn risicofactoren voor onze gezondheid. Daarom heeft het therapeutische team van Loreamar Thalasso Spa een programma uitgedacht voor wie lijdt aan slaapproblemen; een derde van de bevolking. De kuur “Sommeil” is ontworpen voor wie lijdt aan slapeloosheid, moeilijk inslaapt, ‘s nachts wakker wordt of gewoonweg moe is.

Ontwaken met een betere gezondheid

Na een grondig onderzoek wordt de kuur “Sommeil” gepersonaliseerd in functie van je behoeften. Er wordt een programma van 5 dagen aangeraden om nieuwe gewoontes eigen te maken en terug een goede slaaphygiëne te vinden. De kuur wordt begeleid door een dokter, een diëtiste, een osteopaat en een acupuncturist en omvat:

 • 1 globaal onderzoek ‘Slaapgezondheid’ door de dokter
 • 1 à 2 sessies acupunctuur
 • 1 à 2 sessies osteopathie in het water
 • elke dag ontspannende activiteiten, al dan niet in het water
 • 3 sessies lux-therapie met Must Led
 • 1 à 2 massages van de buik en de hoofdhuid
 • Verschillende ontspannende massages: met hot stones, “pluie de mer” & “bien-être”
 • 1 à 2 sessies voetreflexologie
 • Hydromasserende zeebaden met zachte jets om de hartfrequentie te doen dalen
 • scrubs en packings van het lichaam
 • 1 eindonderzoek door de dokter en adviezen voor een blijvend effect

Tijdens het verblijf krijg je eveneens speciale thees die de slaap bevorderen, samengesteld door een lokale herborist, en wordt er over je maaltijden gewaakt met de “Detox” keuken voor een evenwichtigere voeding. Deze droomkuur is beschikbaar vanaf 1.950€ per persoon in het laagseizoen (5 dagen van verzorgingen, 6 overnachtingen in een Classique kamer voor 2 personen en halfpension).

NIEUW : massages… in het water?

photo piscine st jean de luz

Sinds kort biedt Loreamar een nieuwe verzorging aan om letterlijk te drijven in een oceaan van welzijn. Het gaat om aqua osteopathie, eenvoudigweg een aanpassing van de therapeutische principes van osteopathie in het water. Het warme water van het zwembad zorgt voor een betere ontspanning van de spieren, waardoor de techniek heel efficiënt is bij chronische pijnen. De wet van Archimedes en de hydrostatische druk geven een koesterend, beschermend, omhullend en weldadig effect zodat emotionele of psychosomatische problemen met succes behandeld worden bij zowel volwassenen en zwangere vrouwen als kinderen vanaf 6 maanden. Een greep uit de andere weldaden van de behandeling: meer gevoel, daling van de hartfrequentie en de bloeddruk, minder stress, verbetering van de bloedsomloop en de lymfeomloop, afdrijven van gifstoffen, … Een nieuwigheid die je absoluut moet testen! Meerdere sessies zijn aangeraden voor een optimaal resultaat.

De osteopathiesessies in het water zijn beschikbaar à la carte (95 € voor 30 min.) of in de kuur “Sommeil”. 

 

Om terug in verbinding te komen met jezelf, biedt het Grand Hôtel Thalasso & Spa van Saint-Jean-de-Luz ook een “Digital Détox” aan.
Ontdek dit nieuwe concept dat ideaal is als je alles even helemaal wil loslaten in ons artikel
“bestemming welzijn”Meer info op www.luzgrandhotel.fr

 


© Fiftyandme 2024