hotel de blanke top

Hotel De Blanke Top aan de Nederlandse kust mag meteen op je bucketlist

Wakker worden in een interieurhemel, met perfect uitzicht over de duinen en het stuivende zand? Alwetende dat dit ooit, rond de jaren zestig, een badhuis was, en omgetoverd is tot een stijlvol hotel? Het bestaat, en dat op een paar uur rijden vanaf België, net over de grens bij Nederland. Hotel De Blanke Top in Cadzand is de perfecte plek om tot rust te komen.

Leestijd: 2 minuten

Om bij weg te dromen

Waarom Hotel De Blanke Top volgens ons op je bucketlist hoort? Niet alleen vanwege de luxueuze kamers en arrangementen, ook de Zeeuwse omgeving is betoverend. Cadzand-bad heeft een lang, uitgestrekt strand van wel elf kilometer. Restaurants (voorlopig nog even voor een to go dinner) vind je er in overvloed, waaronder meerdere restaurants van de Zeeuwse Sergio Herman. Vanuit Cadzand kan je wandelen naar het Zwin, een mooi natuurgebied. Als het eb is kun je zelfs een route van tien kilometer wandelen van Cadzand naar Knokke – om maar even te bewijzen hoe dichtbij het eigenlijk is.

Toch zal je dankzij de faciliteiten zeker het gevoel van een verre reis hebben. Alles valt er op zijn plaats: het decor, het diner, de detox. Naast de drie restaurants, de wellness, zwembad en fitness beschikt Hotel De Blanke Top over een private toegang naar het strand, een ondergrondse parkeergarage en eventueel voor de (klein)kinderen een gezellige kidsclub.

Renovatie

Het interieur dankt het hotel aan Arcas Architecten en Studio Linse. Na een complete renovatie en de bouw van een nieuwe vleugel heropende het hotel in 2019. De elementen in de omliggende natuur wordt geëerd met eveneens natuurlijke materialen en zachte stoffen. En die uitbreiding en het interieur werd opgepikt: ze zijn – terecht – genomineerd voor de Entree Best Hotel Design Award.

Het hotel telt 93 stijlvolle kamers met een panoramisch uitzicht, een moderne badkamer, ontspannende huidverzorgingsproducten, een flatscreentelevisie en veel meer. Enfin: het is gewoon iets dat je zelf moet ontdekken.

Kamers gaan vanaf 180€ incluis luxe ontbijtbuffet.

Hotel De Blanke Top
Boulevard de Wielingen 1

4506 JH Cadzand-Bad
+31 (0) 117 392 040
reservation@blanketop.nl

Het hotel is open en boekingen zijn welkom. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het ter beschikking stellen van desinfectiemiddel.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
De Blanke Top


© Fiftyandme 2023