The Jane van Sergio Herman is het mooiste restaurant ter wereld

Leestijd: 2 minuten

Het mooiste restaurant ter wereld ligt in ons land. The Jane van Sergio Herman in Antwerpen kwam als winnaar uit de bus van de internationale Restaurant & Bar Design Awards 2015. Heuglijk nieuws voor Sergio Herman en zijn soulmate Piet Boon, die tekende voor de inrichting.

the-jane-restaurant-bar-design-awards-2015-life-magazine

(c) Richard Powers

Ooit al in The Jane in Antwerpen gaan eten? Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring, en niet alleen omwille van de sterrenkeuken van Sergio Herman. De topkok koos voor zijn laatste restaurant, dat de deuren opende op 25 maart van vorig jaar, een unieke locatie: de kapel van het voormalige Militair Hospitaal in Antwerpen-Berchem.

restaurant-bar-design-awards-2015-life-magazine-the-jane

(c) Richard Powers

Interieurarchitect Piet Boon en Sergio Herman zijn vrienden.  “We hadden gelijk een klik en zijn daarna met elkaar bevriend geraakt. Hij is voor mij echt een soulmate“, vertelde Piet Boon daarover ooit in De Tijd. De opdracht die hij van zijn vriend kreeg, was een stevige uitdaging. “Het gebouw is imposant en heeft een rijk verleden, terwijl Sergio rock-‘n-roll is”, ging Boon verder. “Dan is het de kunst om het unieke van het gebouw zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen en in balans te brengen met het rock-‘n-rollgevoel dat bij Sergio en zijn rechterhand Nick Bril past.” Een taak waarin hij volgens de jury van de Restaurant & Bar Design Awards glansrijk in geslaagd is…

restaurant-bar-design-awards-2015-the-jane-antwerpen-life-magazine

(c) Richard Powers

Meer info op restaurantandbardesignawards.com


 


© Fiftyandme 2024