msc croisières

MSC Cruises lanceert het strengste gezondheids- en veiligheidsprotocol

Om als eerste grote cruisemaatschappij haar activiteiten te kunnen herstarten, ontwikkelde MSC Cruises haar eigen gezondheids- en veiligheidsprotocol. Dat gaat nog verder dan de normen die zijn opgelegd door de Europese en nationale regelgeving. Het protocol begeleidt elke passagier van a tot z: vanaf het reserveren, tijdens zijn verblijf aan boord en de excursies tot aan zijn terugkeer naar huis.

Leestijd: 3 minuten

Een cruise geboekt? Dan is het tijd om je koffers te pakken: badpak, avondjurk, zonnebrandcrème, mondmasker … Alles ligt klaar voor het vertrek. Als de grote dag is aangebroken, zal je in de cruiseterminal drie stappen moeten doorlopen om groen licht te krijgen voor het inschepen: je temperatuur wordt gemeten, de verplichte gezondheidsvragenlijst (die je van tevoren moet invullen) wordt gecontroleerd en je krijgt een opsporingstest voor analyse van de antigenen, waarvan de resultaten binnen het uur beschikbaar zijn.

Patrick J. Pourbaix, algemeen directeur van MSC Cruises Frankrijk, België en Luxemburg, legt uit: “We verwelkomen aan boord alleen passagiers uit de Schengenzone. Passagiers met een temperatuur hoger dan 37,5°C of bij wie de antigeentest positief blijkt, mogen niet aan boord gaan,” aldus Pourbaix. “Passagiers uit landen die door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) als hoogrisicoland zijn geclassificeerd, moeten bovendien vooraf een RT-PCR-opsporingstest laten uitvoeren. Dat moet binnen de 72 uur voor het inschepen, dus op donderdagnamiddag voor een vertrek op zondag vanuit Genua. Om dat proces te vergemakkelijken, heeft MSC Cruises een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de CMA-labo’s.”

Goed om te weten: alle bemanningsleden zijn voor het inschepen verplicht in quarantaine geweest. Ze worden regelmatig getest zolang hun contract loopt en dragen altijd een mondmasker. MSC Cruises laat niets aan het toeval over.

msc cruises

Eenmaal aan boord is uiteraard alles aanwezig om de fysieke afstandsregels te kunnen naleven. “We hebben de passagierscapaciteit op onze schepen teruggebracht tot 70% zodat iedereen voldoende ruimte heeft (ongeveer 10 m² per persoon). Bovendien is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens al je verplaatsingen aan boord. Er worden dagelijks mondmaskers verdeeld in elke hut, en ze zijn zowat overal aan boord beschikbaar,” zegt Patrick Pourbaix.

We hebben nieuwe schoonmaakmethoden geïntroduceerd en gebruiken ook nieuwe producten, die goedgekeurd zijn voor gebruik in ziekenhuizen.

Om aan activiteiten deel te nemen of bepaalde diensten te gebruiken, moeten passagiers verplicht reserveren. De MSC Grandiosa pakt daarvoor uit met een knap staaltje digitale technologie, de mobiele app MSC For Me, waarmee je alle informatie en reserveringen beheert zonder papier of fysiek contact. Alle excursies die MSC Cruises organiseert, zijn volledig opnieuw in elkaar gestoken om aan alle gezondheidsvoorschriften te voldoen. Er is een pakket van drie excursies verkrijgbaar voor € 100. Bij het buffet is er voortaan geen zelfbediening meer: elke gast maakt zijn keuze terwijl een steward alles op het bord schikt.

Alles is zo ingericht dat de passagiers blijven genieten van het entertainment en de sfeer, die zo belangrijk zijn op een cruise. Denk aan theatershows, kwaliteitsvolle catering, activiteiten voor het hele gezin, winkels, leuke evenementen … Weliswaar steeds met de nodige aanpassingen om de gezondheid en veiligheid aan boord te garanderen.

Alle ogen van maatschappijen wereldwijd zijn gericht op onze herstart,” merkt Patrick Pourbaix. “Ons protocol begint al navolging te krijgen. Zelfs binnen de CLIA wordt ons gevraagd om het voortouw te nemen. Misschien wordt ons protocol wel algemeen voor alle maatschappijen.”

Het corona-beschermingsplan van MSC

Dit verzekeringsplan, momenteel alleen nog voor de zomercruises, is bedoeld om reizigers uit de Schengenzone te beschermen in drie gevallen: als ze nog voor vertrek het virus oplopen en hun reis gedwongen moeten annuleren, tijdens de cruise voor eventuele medische kosten en als ze na de cruise ziek zouden worden.

www.msccruises.be

 

 

 


© Fiftyandme 2024