quartier latin

Ontdek de Ardennen in stijl bij Quartier Latin

Quartier Latin, een viersterrenhotel in Marche-en-Famenne, biedt een unieke ervaring. Tussen een maaltijd met seizoensgebonden ingrediënten en een bezoek aan de ontspannende spa door, kun je de streek ontdekken in een oldtimer.

Leestijd: 2 minuten

Wie in Quartier Latin logeert, kan een van hun twee auto’s huren: een MGB Roadster 1977 en een Triumph Spitfire 1970. Een belevenis die liefhebbers van mooie oude auto’s, cultuur, landschappen en gastronomie niet mogen missen.

Je kunt een hele dag rondrijden met de auto’s, en je krijgt een roadbook mee in de vorm van een klein boekje. Er zijn twee routes beschikbaar: de ene voert je langs de vele kastelen van de Condroz, de andere waagt zich in het hart van het bos van St-Hubert.

Het is ook mogelijk om de ervaring met je eigen auto te beleven, of het nu een oldtimer of een moderne auto is. Je kiest uit 12 verschillende routes, variërend van 150 tot 220 km, speciaal samengesteld door het hotel om de mooiste wegen van de Belgische en Franse Ardennen te doorkruisen.

Op alle routes zijn rustpunten ingepland om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Het is de bedoeling om de GPS achterwege te laten en alleen de gids te gebruiken, wat de samenwerking tussen bestuurder en bijrijder bevordert.

En daarna …

Na een bezoek aan de toppers van de omgeving, kun je genieten van de faciliteiten van het charmante hotel met rijke geschiedenis. De rijkdom van het verleden gaat hier samen met modern comfort tot in de perfectie. Het restaurant biedt een gastronomisch menu, een brasseriemenu en op zondag een gastronomisch brunchbuffet. Ontspannen kan in de spa, voorzien van zwembad met hydromassage, sauna, een mediterrane cabine, ontspanningsruimtes, een hoekje met kruidenthees … Al je spanningen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vooral als je een massage neemt met warme stenen, essentiële oliën of een andere behandeling naar keuze.

Quartier Latin SPA

Goed om te weten

  • Een overnachting met ontbijt – ‘s avonds driegangenmenu met dranken – parkeerplaats in de garage – routebeschrijving met een roadbook = € 300.
  • Autohuur voor één dag, volle benzinetank inbegrepen (alleen tijdens een verblijf): € 400.

www.quartier-latin.be


© Fiftyandme 2023