Sterren op grote hoogte

Leestijd: 4 minuten

Gastronomie en ontspanning trekken deze winter de bergen in. Meer bepaald in de skistations waar de sterren door de lucht schieten en waar de topchefs van de toekomst zweren bij creativiteit en lokale producten. Superlekkere haltes die zich laten ontdekken of herontdekken!

Patricia Massange 

TUSSEN EENVOUD EN ELEGANTIE

De familie Meilleur droeg zijn naam nooit beter, want de Michelingids kende hen zopas een derde ster toe. Dit maakt van La Bouitte in Saint-Martin-de-Belleville het hoogst gelegen driesterrenrestaurant in Frankrijk. René en Maxime Meilleur: dat is het bijzondere parcours van een vader en een zoon – gepassioneerd en autodidact. Hun nieuwe manier van koken en mensen ontvangen onderscheidt zich van de klassieke gebruiken. Hun “cuisine à 4 mains” staat helemaal in het teken van de natuur. Met deze derde en mooiste ster van hun leven kondigt zich in 2016 voor hen en voor hun familie een uitzonderlijke jaargang aan.
www.la-bouitte.com

life-magazine

IN HET TEKEN VAN UITMUNTENDHEID

LVMH Hotel Management onthulde pas het tweede hotel van zijn White 1921-label in het hart van Courchevel 1850. Dit luxehotel, dat op de “croisette” en op een steenworp van de skiliften is gelegen, kreeg van architect Jean-Michel Wilmotte een hedendaagse bergstijl aangemeten. Het omvat 26 kamers waarbij twee grote gezinssuites die perfect aansluiten bij de sneeuwtonen. Geen restaurant, geen bar, geen kuurcentrum, maar salons: eentje voor het ontbijt, het andere meer cosy voor een kopje thee of een drankje, een hammam en een sauna om te ontspannen, een gym om de stramheid uit de spieren te zweten…
www.white1921.com

LUXUEUZE GEWICHTLOOSHEID

Pasmina *****, het vierde vijfsterrenhotel van Val Thorens, opende begin december de deuren en vervolledigt het topaanbod in dit wintersportoord. Dit luxeverblijf, dat op het dak van Europa werd gebouwd, is een toevluchtsoord voor al wie avontuurlijk is aangelegd en houdt van authenticiteit, gastvrijheid en reizen. Gooi de trossen los, breek met het dagdagelijkse, praat met de sterren, ervaar de bergen op een totaal nieuwe manier… Proef de belofte van een totaal nieuwe wereld: zacht onderkomen, verfijnde en ruime kamers, fijnzinnige keuken en een weldadig kuurcentrum.
www.hotelpashmina.com

life-magazine

DAARBOVEN IN DE BERGEN…

De tafel van Gwladys Gros, die in de wijk Preyerand is gelegen, is hét nieuwe hippe adres in Menuires. Deze dame is gepassioneerd door patisserie en leerde de stiel bij Pierre Hermé. Omdat zij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, nam ze een oude nachtclub over. Zij maakte er een… dagclub van, met een seizoenkeuken waar regionale producten elkaar op een zeer smaakvolle manier aanvullen: “œuf cocotte au bleu de Bonneval”, “croustillant de Savoie en salade”, “pot-au-feu avec son os à moelle”, “gigot de sept heures”… Zoetekauwen zullen niet ongevoelig blijven voor de taart met blauwe bosbessen en genieten tegelijk van het uitzicht op La Masse vanaf het zonneterras.
T +33 (0)4 79 01 04 76

GELUK IN AL ZIJN EENVOUD IN SAINT-GERVAIS-LES-BAINS

Voor Romain Desgranges, een kind van de streek, begint kwaliteit met de keuze van de juiste producten. Hij kent de plaatselijke producenten al jaren en beleeft heel veel plezier om het beste uit de bergen te halen en u ermee te verwennen. Op het programma van de Ferme de Cupelin prijkt ’s middags en ’s avonds een lekker leisteenbordje met verse producten en huisbereide gerechten. Het menu (32 euro – voorgerecht-hoofdgerecht-dessert) wisselt geregeld al naargelang het markt- en seizoenaanbod. www.lafermedecupelin.com

life-magazine


© Fiftyandme 2023