Wellness in Frankrijk: genieten aan de kust

Leestijd: 3 minuten

Van Bretagne tot aan de Middellandse Zee: Frankrijk bulkt van de wellnesstempels die uitnodigen tot luxe, ontspanning en sereniteit… Dit alles met de voeten in het water en de blik op oneindig (blauw). Hier vertaalt de combinatie van kennis en topverzorging zich in een onvergetelijke ervaring. Een blik op de beste adressen aan de rand van de zee…

Door Magali Duqué

1001 goede redenen om te ontspannen

De Franse kustlijn is in totaal 5500 km lang en onderscheidt zich door het brede aanbod waarbij wellness in hoofdletters wordt geschreven. Er zijn dus heel wat parels die uitnodigen tot een bezoek… Al deze verzorgingscentra blijven inderdaad voortdurend vernieuwen, zowel inhoudelijk als vormelijk, en liggen onveranderlijk in een adembenemende omgeving. De inrichting wordt almaar gezelliger, de uitrusting volgt de nieuwste trends en de rituelen prikkelen onze geest van zodra we ze van de kaart aflezen. Deze plekken onderscheiden zich door hun visie op het leven. Het onthaal is er onberispelijk en sluit perfect aan bij onze drang naar een verblijf tussen lucht en water.

Onze favorieten?

life-magazine-littoralDe thalassocentra van het Kanaal staan bekend voor de kwaliteit van hun uitrusting. Spitstechnologie en de weldadige invloeden uit de oceaan vullen er elkaar aan. Wie graag wegdroomt bij de stranden in het noorden moet zeker een bezoek aan het thalassocentrum Touquet-Paris-Plage incalculeren dat een schitterende ligging heeft vlakbij het water. De badplaats Pornic, vlakbij La Baule, staat al sinds de 17e eeuw bekend. U kunt er genieten van een kuur op basis van biologische producten van de Atlantische kust, zoals zeekraal, parelmoer van oesters en zeelavendel. Wie van de Baskische levenskunst houdt, vindt ongetwijfeld zijn gading in Hendaye of Biarritz voor een weekje farniente tussen zee en bos. Ook de Azurenkust heeft heel wat schitterende centra. De bijzondere troef van het Middellandse Zeegebied zijn de zeebaden, de zwembaden met zout water en de verzorgingen op basis van zeewier en plankton. Voor ontspanning en een prachtige natuur blijft ook Corsica een aanrader. Naast de verzorgingen marine hydrotherapie, de bio-sauna, de pakkingen met algen en het ‘parcours marin’ heeft het ‘Ile de Beauté’ alles wat nodig is voor een herbronnend verblijf. Zoals in La Balagne, of Calvi en omgeving, dat lange tijd werd bestempeld als de ‘tuin van Corsica’. Deze regio werd gezegend door de goden en is ontzettend vruchtbaar. Overal ruik je de sterke geur van de maquis. En overal waar je kijkt zie je moestuinen, wilde en geneeskrachtige planten, wijngaarden en andere inheemse bloemen. Stuk voor stuk natuurlijke elementen die bijdragen tot een gevoel van harmonie en welzijn. De ‘Made in Balagna’ laat zich trouwens meenemen naar huis dankzij de unieke cosmetica en essentiële oliën.

Als u tenslotte de longen wil volpompen zonder al te veel kilometers af te malen, dan is er altijd Normandië. Deauville is altijd een rustgevende en herbronnende stad waar heel wat kunstenaars het unieke licht en de bijzondere sfeer komen opsnuiven. Ook paardensportliefhebbers komen er aan hun trekken. Traditie en extase zijn troef tijdens de ‘Pôle international du Cheval’. Moet u een keertje gezien hebben!

En als die enkele goed uitgekozen vakantiedagen nu eens het beste voorschrift zouden zijn om opnieuw conditie te tanken, stress af te voeren, uw dagelijks leven te verbeteren en dichter bij dat voldane gevoel te komen?

 


© Fiftyandme 2023