Evy Gruyaert gidst je door het Yogaland Festival

Leestijd: 3 minuten

Evy Gruyaert leerde haar volk lopen (deed u ook mee met Start to Run?) en heeft nu een nieuwe missie: iedereen laten proeven van yoga. Dit weekend is ze een van de teachers op Yogaland, het grootste yogafestival van België! Ze maakt ons warm voor yoga en een weekend vol positieve vibes…

yogaland-festival-evy-gruyaert-life-magazine

Kijk je uit naar het Yogaland Festival?

Evy Gruyaert: “Zeker. Ik ben benieuwd om de verschillende yoga teachers aan het werk te zien op een toffe locatie waar ook nog eens een hele randprogrammatie is voorzien. Er zal een toffe sfeer hangen, helemaal hoe yoga moet zijn dus!”

Is het niet contradictorisch om rust en concentratie te vinden op een festival?

“We gaan ons niet laveloos drinken en we gaan ook niet op en neer springen op luide decibels. Een festival betekent ook positieve vibes, mensen samenbrengen, leuke kraampjes bezoeken, lekker eten en drinken, bijpraten, … en in dit geval ook heel veel yoga doen!”

yogaland-festival-buiten-locatie-magazine

Ben je zelf veranderd sinds je 6 jaar geleden met yoga begon?

“Compleet! (lacht) Nee, ik ben geen andere mens geworden, maar yoga heeft me bijvoorbeeld wel flexibeler gemaakt. Het is een goed tegengewicht voor het lopen. Daardoor had ik bijvoorbeeld korte hamstrings, die zijn nu iets minder kort. Ik ben aan yoga begonnen om fysieke redenen, maar onbewust heeft het ook invloed op mijn geest. Zo heb ik niet alleen op een verantwoorde manier leren spelen met mijn fysieke grenzen, maar heeft yoga me ook geleerd om mezelf en mijn persoonlijke grenzen beter te leren kennen, om beter met stress om te gaan.”

yogaland-festival-yoga-life-magazine

Je bent nu 36. Hoelang zie je jezelf nog yoga doen?

“Nog lang. Samen met lopen is yoga een blijvertje. Yoga houdt je jong in dat opzicht dat je flexibel blijft. De zonnegroet bijvoorbeeld is superhelend voor je ruggegraat, omdat die dan helemaal gestretcht wordt en zo soepeler wordt. Er zijn genoeg wetenschappelijke studies die bewijzen dat yoga een positieve invloed heeft op je hart, je cholesterol, je seksuele lusten, enzovoort. En dat het serotonines vrijmaakt waardoor je je vanzelf beter voelt. Het houdt je lichaam en geest soepel, want ze kunnen allebei vastroesten!
Je kan er eender wanneer aan beginnen. Het is gewoon kwestie van een keer te springen. Beslis zeker niet na één les dat yoga niks voor jou is, probeer een paar verschillende teachers en yogastijlen tot je iets vindt dat bij je past en je met veel plezier doet!”


Meer info over het Yogaland Festival

yogaland-festival-affiche-life-magazine

Locatie: Domein Groenhove, Bosdreef 5, 8820 Brugge
Datum: Pre-conference 21 augustus 2015
Festival 21- 23 augustus 2015
Tickets: Dagpas: vrijdag € 25, zaterdag en zondag € 65 per dag
All-in camping ticket vanaf € 185
All-in Hotel Ticket € 330
yogaland.be

Meer info over Yoga met Evy

De website: www.yogametevy.com

yogametevy-boek-life-magazine

Het boek: Yoga met Evy, Evy Gruyaert (uitgeverij Lannoo), 24,99 euro

Wil je meer weten over yoga? Lees hier ons artikel met verschillende eenvoudige maar efficiënte poses!© Fiftyandme 2023