Gezichtsverzorging uit de apotheek: steeds technischer en glamoureuzer

Leestijd: 3 minuten

Vrouwen kiezen meer dan ooit de apotheek voor hun beauty-inkopen. Drie vierde van de verkoop van verzorgingsproducten vindt vandaag nog plaats in de parfumerie of het grootwarenhuis, maar “uit onderzoek blijkt dat er een verschuiving is van klanten naar de apotheek”, wordt ons verteld bij Multipharma (netwerk van 250 apotheken in België). Een trend die vorig jaar nog meer gevoed werd door de crisis, aangezien klanten nu nog meer zekerheid wensen. En dat heeft de apotheker goed begrepen. Dit zijn onze favorieten voor het najaar.

Door Manoëlle Sepulchre

1. Caudalie – Resveratrol Lift verstevigend Serum. Helpt de huid haar structuur, strakke contouren en stevigheid te behouden. € 53 voor 30 ml.

2. Nuxe – Intensief Anti-Vlekjes Serum. Corrigeert en vermindert alle vlekjes, egaliseert, laat de huid stralen. € 39,90 voor 30 ml.

3. Louis Widmer – Wash Gel Gezicht. Verfrissende en licht desinfecterende reiniging voor de normale of gemengde huid, die overtollig talg vermindert. € 11,50.

1
2
3

4. Evocure – Skin DNA Repair Cream. Verzorgende crème voor handen, decolleté en hals. Vermindert vlekjes, schade en droogheid door de zon. € 39 voor 100 ml.

5. Puressentiel – Gewrichtenroller met 14 essentiële oliën. Verlicht spier- en gewrichtspijn, ontspant en verzacht spierkrampen. € 16,20 voor 75 ml

6. Oenobiol – Remodelant®. Helpt het silhouet te remodelleren door de buikvetmassa zichtbaar te verminderen met dank aan de werking van CLA of Fitnol® en chroom. € 27,35

4
5
6

7. Darphin – Nectar met 8 Bloemen Crème Olie. Een hybride en voedende nachtcrème die de weldaden van het elixir koppelt aan de essentiële oliën uit het gamma. € 80 voor 30 ml.

8. Photo Paris – Phytologist 15. 15 biologische effecten op haaruitval en -groei. Aanbrengen na de shampoo, zonder uit te spoelen, 3 x per week. € 96

9. Filorga – Skin-Absolute Day. De ultieme herstructeringsverzorging in 30 dagen: rimpels, vlekjes, strakheid, éclat en verfijnde huidkorrel. € 115 voor 50 ml.

7
8
9

10. Bioderma H20 – Micellaire oplossing aangepast per huidtype: gevoelig, vochtarm, gemengd of vet. Van € 13,80 tot € 16,70 voor 250 ml

11. Eucerin – Aquaporin Active Gevoelige Huid. Intense langdurige hydratatie – Normale tot gemengde huid. Geeft de huid haar soepel- en zachtheid terug, en neemt trekkerigheid weg. € 20,90 voor 50 ml.

12. PhysioLift van Eau Thermale Avène, uiterst doeltreffrend tegen diepe rimpels en verlies van strakheid. Van € 26 tot € 35

10
11
12

Ongekend effectief

De menopauze en haar veelvuldige huidveranderingen zijn een belangrijke stap in het leven van een vrouw waar ook bij Vichy aandacht aan wordt besteed. Met de creatie van Neovadiol 15 jaar geleden werd het merk een pionier op het gebied van huidjes die strakheid, comfort, glans en frisheid missen. Vandaag zet Vichy haar missie voort en verlegt het haar grenzen voor de rijpere huid door de impact van hormonen op de huid te onderzoeken en de eerste Substitutief Complex te creëren die de effecten van de menopauze op de huid compenseert. De formule geeft de huid van vrouwen een metamorfose op meerdere gebieden en geeft haar de uitstraling van hun jeugd terug.

De huideffecten nabootsen van de jeugdmolecule

De doelgerichte cosmetica is geboren uit de unieke samenvoeging van 3 actieve stoffen, Hedione, Hepes en Hydrovance, en een hoge concentratie pro-xylane. Dankzij dit unieke Substitutief complex wordt de huid progressief getransformeerd. Ze hervindt haar strakheid, comfort, frisheid, de teint straalt en is gelijkmatig, en de contouren zijn hersteld.

Elk huidtype zijn verzorging

vichy-life-magazine

Niet een maar drie verschillende formules werden ontwikkeld om elk huidtype de allerbeste dagelijkse verzorging te bieden. Drie nieuwe generaties emulsies voor een grotere gebruiksvriendelijkheid: aanvullende verzorging rijpere huid (Glycosérum) € 38,95, normale tot gemengde rijpere huid (dagcrème) en droge rijpere huid (dagcrème) € 32,95.© Fiftyandme 2021