7 kleine dingen met een grote impact op je geluksgevoel

Neen, we gaan het hier niet hebben over agenda’s, langetermijnplanning, todo lijstjes en dies meer. Er zijn namelijk andere dingen die je kan doen en die een heel grote impact op je (werk) dag kunnen hebben.  

Leestijd: 3 minuten

Ken jezelf voor een ultiem geluksgevoel

Jij, dat zijn misschien niet de carrièretijgers uit de boekjes, de perfecte moeders (of vaders) op televisie, de sterrenchefs op Youtube, … Jij bent jij. Het komt er dus op aan jezelf te kennen en te weten wat je wel en niet kan. Wanneer je dat weet ben je veel meer in evenwicht en zal je leven en je geluksgevoel veel uitgebalanceerder verlopen. Je geluksgevoel zal er instant door verhogen.

Laat je (werk)dag en je leven samenvloeien

Wanneer je je werk als een obstakel ziet, gaat het in de weg zitten van je leven. Niet bepaald een prettig vooruitzicht, te weten dat we steeds langer moeten werken. Probeer dus je werk niet te zien als iets dat je wegleidt van je levensdoel maar iets dat er intrinsiek onderdeel van uitmaakt. Met andere woorden : het is een deel van je levensverhaal. Het verrijkt je, brengt je op nieuwe paden, en zorgt ervoor dat je je kan ontplooien. Zie je werk en leven dan onlosmakelijk van mekaar als onderdeel van je levensdoel. Je geluksgevoel zal er onmiddellijk door verhogen.


© Fiftyandme 2024