mercury retrograde

Mercury Retrograde: deze activiteiten wil je beter overslaan komende weken

Mercurius is vanaf 30 januari weer in retrograde tot 20 februari. En dan weet je dat je jezelf moet opmaken voor zwaar weer.

Leestijd: 2 minuten

Hoe zat het ook alweer?

In de astrologie heeft iedere planeet een thema, vaak samenhangend met de Griekse mythologie. Mercurius is de boodschapper van de goden. Bij ons uit zich dat in de belangrijkste 3 C’s: communicatie, connecties en computers. En eigenlijk nog cars.

Normaalgesproken draait de planeet op hoge snelheid om de zon heen. Over de periode van ruim een jaar staat Mercurius in alle twaalf de tekens van de dierenriem. Drie keer per jaar verandert er echter iets…

Mercurius beweegt zich plots anders. Zie het als een planeet die op de rem trapt en vervolgens een stuk trager beweegt. Dat noem je ‘stationair’ en gebeurt dit keer terwijl de planeet in Waterman staat. Gevolg: alles op betreft de 3 C’s lijken in deze vertraagde periode ook ineens te vertragen of mis te gaan.

Mercury Retrograde: wees gewaarschuwd

Ook vaak aan de hand tijdens Mercury Retrograde: boodschappen uit het verleden. Kijk dus niet vreemd op als ineens een oude bekende van zich laat horen. Het is vervolgens alleen belangrijk hoe je hierop reageert. En eigenlijk is dat juist iets goeds: het is het moment om de lucht te klaren. Dingen die je dwars zitten uit het verleden, kun je nu opruimen.

Maar het is geen goede tijd voor grote beslissingen. Begin dus geen (grote) nieuwe projecten. En betreft dat contact uit het verleden: het is geen teken van het Universum dat je de band weer moet oppakken waar het geëindigd is. Denk goed na hoe je hierop wil reageren; Mercurius beïnvloed je communicatie immers. Roddel daarom ook niet, zelfs niet met je beste vriendin. Mercurius heeft een grote mond over anderen.

Ook geen goed idee tijdens Mercury Retrograde: contracten tekenen. Kan het echt niet wachten? Make sure dat je alles uitpluist en meerdere keren doorleest.

Zorgvuldiger

Sommige mensen kiezen ervoor hun contacten tot een minimum te beperken om miscommunicaties dankzij Mercury Retrograde uit de weg te gaan. Maar is dat nodig? Nee. Het leven zal moeizamer aanvoelen en problemen komen vaker voor (en vooral met communicatie en technologie). Maar doe óók tijdens Mercurius retrograde waar jij gelukkig van wordt, het is enkel slim om rekening te houden met deze periode. Denk twee keer na voor je ergens mee akkoord gaat, verlaat het huis iets eerder om voorbereid te zijn op vertraging en doe een dubbele check over je spullen steeds. Enne, een extra back-up van je bestanden maken kan trouwens ook geen kwaad.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021