Naturisme: durven of doen?!

Leestijd: < 1 minuut

Het naturisme heeft de wind in de zeilen, met 2,6 miljoen adepten in Frankrijk en elk jaar 2% meer aanhangers. Meer nog dan naaktheid is het de geestesgesteldheid die mensen aantrekt. En u, durft u het?

shutterstock_305380694

Respect, natuur en vrijheid. Dat is zowat het motto van de naturisten. France 4 naturisme, een groep van naturistendorpen en -campings met een familiale sfeer, hield een studie in juli en augustus 2015 bij 835 klanten en niet-klanten. Het onderzoek dat uitgevoerd werd in Frankrijk door Protourisme toont aan dat een aanzienlijk deel van de bevolking het naturisme genegen is. Meer dan een vierde van de Fransen zijn occassionele beoefenaars van het naturisme of het nudisme, en 14% van de bevolking staan op het punt om voor het eerst een naturistische vakantie te beleven. Het gaat vooral over mannelijke dertigers.

Wat mensen vooral aantrekt in het naturisme, is de vrijheid, het zich losmaken van de dagelijkse beperkingen die onze blik ons oplegt: kledij, de blik van de ander, de normen die ons opgelegd worden door de maatschappij. Het individu keert als het ware terug naar zijn ware natuur en leert zich te aanvaarden zoals het is: zichzelf zijn zonder gekunsteldheden en zonder uiterlijke beperkingen. Samen met de kledij en relaties gebaseerd op uiterlijkheden vallen de sociale barrières weg. Tenslotte is het het gevoel van in harmonie te leven met de natuur dat voor plezier en rust zorgt.

Meer weten? www.france4naturisme.com© Fiftyandme 2024