gezichtsherkenning mondkapje

Zo ontgrendel je je smartphone met gezichtsherkenning mét mondkapje op

De gezichtsherkenning voor iPhone’s is dit jaar voor heel nieuwe uitdagingen komen te staan, nu we massaal mondmaskers dragen. Er wordt hard aan een oplossing gewerkt door de smartphonemakers, maar er is ook iets dat je zelf kunt doen

Leestijd: 2 minuten

Stappenplan gezichtsherkenning met mondkapje

Een code intypen of een vingerafdruk gebruiken om je gsm te gebruiken gebeurt niet vaak meer. Waarom ook? Je kunt ook enkel je gezicht tonen om toegang te krijgen. Óók met een mondmasker op. Als je de Face ID-functie opnieuw instelt, maar deze keer met de helft van je mondkapje op (in de video onderaan kun je zien hoe je dit doet), dan zal de gezichtsherkenning je met én zonder mondkapje herkennen. Het stappenplan:

  1. Pak je iPhone en ga naar ‘instellingen’ en klik daarna op ‘Face ID en toegangscode.’
  2. Klik op ‘configureer een ander uiterlijk.’
  3. Houd je mondkapje op de rechterhelft van je gezicht. Doe beide lussen aan je rechteroor en houd het mondkapje tot het midden van je mond en kin te houden. In de video wordt een pen gebruikt om het op deze manier vast te houden.
  4. Volg de instructies zoals je iPhone aangeeft, waarbij je je gezicht beweegt.
  5. Herhaal dit, maar dan met de linkerhelft van je gezicht.
@camillamalmBest iPhone tip I’ve gotten in a long time 🙌🏼😍😷 ##howto ##howtounlockaniphone ##howtomask ##iphonetricks ##iphonetrick ##iphonetricksandtips ##iphonehack♬ original sound – camillamalm

Goed om te weten

Waarom het werkt? De gezichtsherkenning kan de onderkant van je gezicht minder goed herkennen waardoor het extra aandacht aan je ogen zal besteden. Volgens de reacties onder de video kan het wel een paar pogingen kosten voordat het trucje werkt. Wel is het goed om te weten dat je de ‘Face ID’ (zoals het heet) opnieuw moet instellen voor alle apps waarvoor je de functie gebruikt.

Oplossing op komst

Apple is sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus bezig om gebruikers gemakkelijker hun iPhones te laten ontgrendelen wanneer ze een mondkapje dragen. Zo kun je tegenwoordig al sneller je pincode intoetsen om je smartphone te ontgrendelen. In de update die op komst is zouden ook nog nieuwe opties zitten om het ontgrendelproces te versnellen. Wij zijn benieuwd.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024