wanderlove

Solange (57) over de datingtrend ‘wanderlove’: “Onze relatie is gebaseerd op afstand”

Wanderlove lijkt eigenlijk een beetje op het hebben van een latrelatie.

Leestijd: 2 minuten

Waar hebben we het over als we het hebben over wanderlove? Gebouwd op de combinatie van wandering (zwerven) en love (liefde), kan het anglicisme “wanderlove” worden gedefinieerd als een liefdesverhaal dat op afstand wordt beleefd. Een zeer trendy romantische relatie, die populairder werd door de gedwongen lockdowns tijdens de recente Covid-crisis toen geliefden niet meer konden verplaatsen om elkaar te zien en hun romantische relaties volledig te beleven. Volgens de datingapp Fruitz zou “41% van de geregistreerde singles bereid zijn om over de grenzen te reizen om liefde te vinden”. Een trend die doet denken aan vakantieliefdes uit de adolescentie. In die tijd fungeerde de post als tussenpersoon tussen geliefden. Vandaag de dag vervangen door nieuwe technologieën waarbij beeld en gesprek elkaar aanvullen om de relatie te onderhouden.

Een complexe relatie

Hoewel wanderlove de single dus leuk kan zijn, vereist het ook acceptatie. Zoals het accepteren dat de partner niet altijd beschikbaar is voor gewenst contact. “Bovendien kan deze op afstand beleefde romantische relatie lijden onder een gebrek aan lichamelijke liefde. Op den duur kan dit gebrek aan fysiek contact de relatie aantasten. In het leven zijn er ook gebeurtenissen waarbij je op de schouders van een partner moet kunnen leunen. Dit wordt niet mogelijk gemaakt bij wanderlove,” legt seksuoloog Claire Thomas uit. Per definitie voldoet wanderlove niet aan deze behoeften en moet daarom goed worden overwogen voordat je eraan begint. En wat zijn de kwaliteiten die nodig zijn voor het succes van deze wanderlove? Claire Thomas antwoordt: “Zonder twijfel is vertrouwen de belangrijkste. Om niet voortdurend vragen te stellen en niet in jaloezie te vervallen. Een goede communicatie is de tweede belangrijke kwaliteit die nodig is om te voorkomen dat deze op afstand beleefde relatie uiteenvalt. Deze romantische relatie moet voortdurend worden gevoed.”

Getuigenis: “Liefdesavonturen”

Solange, 57 jaar vertelt: “Tijdens een verblijf in Afrika ontmoette ik een man met wie ik een relatie ontwikkelde gedurende de vier weken dat ik daar was. Sinds mijn terugkeer naar Brussel blijven we verbonden via het internet. Hij komt naar mij toe en tijdens mijn vakantie ga ik naar hem toe. Onze relatie is gebaseerd op afstand, wat ons gemeenschappelijke verlangen om elkaar zo snel mogelijk weer te zien, voedt. Dit is een liefdesavontuur dat bij ons past.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024