dry dating

Heb je al van ‘dry dating’ gehoord? De nieuwe dating trend lijkt succes te hebben

Daten en een glaasje alcohol gaan vaak hand in hand. Het zorgt ervoor dat je misschien minder nerveus bent en dat de gesprekken vlotter gaan. Maar te veel drank heeft ook een keerzijde. Zo’n grote keerzijde zelfs, dat de nieuwe dating trend niet eens zo’n slecht idee lijkt.

Leestijd: < 1 minuut

Dry Dating

Behalve dat een glaasje teveel alcohol op een date ervoor kan zorgen dat jij of de ander zich ietwat kan gaan misdragen, kan het ook een vals gevoel van ‘een klik’ geven. Met wellicht teleurstellingen de volgende dag tot gevolg: ineens is de persoon toch niet zo knap meer, is diens humor eigenlijk helemaal niet zo goed of ben je fysiek verder gegaan dan je wilde. Leuk voor die avond, maar minder leuk op de lange termijn. Het nuchtere van dry dating zorgt ervoor dat je wat scherper bent.

Bij dry dating blijf je nuchter tijdens je date. Zonder die drankjes op ben namelijk je alerter, heb je meer focus op een diepgaand gesprek en wordt je keuze dus niet beïnvloed door alcohol. En dan ziet ook de ander waarschijnlijk ook beter ‘de echte jij’, om het cliché maar even te gebruiken.

Date ideeën

Eenmaal je beslist alcohol te laten staan bij jullie volgende afspraakje, is het belangrijk om een activiteit te kiezen waarbij het ook niet in handbereik is. Wat dacht je van een sportief afspraakje? Samen fietsen, zwemmen, padellen of simpelweg een lange wandeldate met een dampende koffie als afsluiter. Of ga voor een culturele date naar een museum of galerij. Klinkt ineens zo gek niet meer, toch?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024