Hoe als koppel sleur en routine vermijden ?

Jullie hebben als koppel een aantal jaren zij aan zij geleefd en de liefde is net zo oprecht als in de beginjaren. Maar goed: de routine zorgt ervoor dat je partner (vaak helemaal niet bewust) misschien niet langer moeite doet om de relatie spannend te houden en het verleidingsspel zoals in de begintijd te stimuleren.  Een zekere gemakzucht heeft zich in de relatie genesteld. De vraag: is dat ok of kan het ook anders ?

Leestijd: 2 minuten

De liefde gaat haar gangetje

Het is bekend dat met de tijd binnen een koppel bepaalde gewoontes de kop op steken. Er nestelt zich een bepaalde routine in het dagelijks leven. Iedereen voelt zich volledig vervuld door zijn of haar helft en de liefde gaat zijn gangetje. Het probleem met de routine kan zijn dat  het comfortabel en rustgevend lijkt en daardoor onherroepelijk aanmoedigt om er het gemak van te nemen. Tja, wat is daar is dan mis mee ?

Niets is ooit vanzelfsprekend als koppel

Terwijl je als paar groeit en de jaren vergaan, groeit het gevoel van welzijn en comfort met je partner. Net daarin kan een probleem schuilen. Door teveel je gemak te nemen en jezelf volledig laten gaan naar je wederhelft, kan je geleidelijk aan charme en sex-appeal verliezen. Vergeet daarom deze gouden regel niet: in een relatie is nooit iets verworven. Of je nu in de fase van verliefdheid verkeert en/of samenleeft: een relatie is actief.

Blijven betoveren

De liefde die je hebt voor de doorheen de jaren gaat veel verder dan het fysieke uiterlijk. Toch is dit daarom niet een punt dat mag worden verwaarloosd. Jezelf verzorgen is om de ander te laten zien dat je hem nog steeds wilt plezieren. Ook dat je hem of haar altijd wilt betoveren en hem of haar nog wilt verrassen. Het is een manifestatie van ons vermogen om de ander te imponeren, terwijl hij of zij dacht dat hij of zij al alles over ons had ontdekt.

Een fijn gesprek als koppel

De beste oplossing voor een misverstand is een gesprek. Praat met je hart en vertel hem hoe je je voelt. Om zo’n delicate discussie aan te gaan, moet je jezelf eerlijk en gevoelig uitdrukken, zodat je je partner geen pijn doet. Niettemin, zijn de feiten er soms en moet je zijn ogen openen voor eventueel makkelijk gedrag waar je je misschien niet zo lekker mee voelt. Er is een heel eenvoudige manier om een ​​boodschap. Om ontvankelijk te zijn voor jouw bemerking en verandering te bewerkstelligen, druk je je best positief uit en geef je de nodige complimenten. “Ik vind deze trui niet echt leuk, blauw staat je beter heb ik zo de indruk. »,« Je bent echt mooi als je je baard scheert » of « wat ben je chic met deze strakke broek! ” Kortom, moedig hem of haar aan om initiatieven te nemen om je weer te verbazen …

Koppel in goede en slechte dagen

Ondanks verschillende pogingen en tal van gesprekken lijkt je partner je soms toch niet au serieux te nemen. De oorzaak kan een veel dieper probleem zijn. Misschien durft je partner je niet openlijk te confronteren uit angst je pijn te doen met zijn eigen gevoelsleven. Een depressie? Een gevoel van leegte? Misschien maakt hij een fase door waarin hij of zij zich minder aantrekkelijk voelt dan voordien. Daarnaast kan het ook zijn dat hij of zij het vertrouwen in zichzelf heeft verloren en dat gewoon niet weet wat eraan tet doen … Nogmaals, praten helpt. Heb het er met hem of haar en probeer te begrijpen wat er mis is. Hoe erg een probleem ook is: wanneer  je wederhelft hulp nodig heeft, doe je al het mogelijke om een ​​oplossing te vinden. Zo kan je de vlam in je relatie weer laten opflakkeren.


© Fiftyandme 2022