slachtoffer curving

Ben jij in je liefdesleven ooit slachtoffer geweest van curving?

Liefde is niet altijd een sprookje, en sommige mensen nemen de laffe en sluwe route in hun relatie. Curving is een voorbeeld hiervan.

Leestijd: 2 minuten

Wat is curving?

Curving om een relatie stop te zetten kan diepe littekens achterlaten. Het laat een partner namelijk geloven dat de relatie echt is, terwijl een echte verbintenis wordt vermeden. Zie het als een in stand gehouden hoop maar zonder toekomst, met vaak een ‘relatie’-breuk tot gevolg. Dit fenomeen staat goed in het rijtje van riskante liefdesrelaties, vaak ontstaan uit het 2.0-daten via apps en datingsites.

Lees ook
9 eenvoudige do’s en don’ts bij online daten op 50+

Hoe weet je of je slachtoffer bent van curving?

Voor het slachtoffer van curving, moeten bepaalde tekenen dienen als signalen van dreigend gevaar.Curving wordt gekenmerkt door sluwheid. Alles verloopt meestal vlot, zonder drama. De persoon beseft niet onmiddellijk dat hij of zij een speelbal is geworden van iemand die zich niet wil binden. Het slachtoffer ontvangt antwoorden op zijn berichten, maar met vertraging. Deze berichten ontbreken zekere details waaruit een gevoel van interesse blijkt, zoals emoji’s. De antwoorden op vragen over de toekomst van de relatie zijn duidelijk niet enthousiast. Ze zijn gehuld in een soort artistieke waas. De partner lijkt de vlam in de relatie niet in leven te willen houden… En wil jij meer tijd samen doorbrengen, maar heeft je partner altijd een goed excuus om af te wijzen? Dan zijn dit zeker tekenen van het curvingproces“, zegt levenscoach Sandrine Coons.

Hoe moet je reageren?

Is deze persoon die je afwijst echt degene om wie geeft? En had je dit niet van die persoon verwacht? Als dat zo is, is het misschien een goed idee om de dingen recht te zetten met diegene tussen vier ogen. Door je verwachtingen en je verlangens om iets blijvends op te bouwen te beschrijven. “Maar krijg geen hoop over de verandering in houding van de persoon die je hart sneller doet kloppen. In ieder geval is het beter om te handelen en stappen te ondernemen, zodat je vermijdt dat je de speelbal wordt van deze persoon. Twijfel je toch aan je beoordelingsvermogen? Dan kan het advies van je naasten helpen om de sprong te wagen“, besluit Sandrine Coons.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024