Micro-flirten

Micro-flirten is de ideale verleidingstechniek voor verlegen mensen

Niet iedereen bezit helaas het verleidingsvermogen van Brigitte Bardot of Romy Schneider. Zeker vrouwen die te verlegen zijn om een potentiële partner aan te spreken. Voor al die mensen, biedt micro-flirten een meer subtiele benadering. Deze techniek is wijdverspreid op sociale media, zoals TikTok, met gedetailleerde tips om het goed te doen.

Leestijd: 2 minuten

Wat is micro-flirten?

Het begrijpen van micro-flirten is in de eerste plaats het vergeten van de clichés die gepaard gaan met klassieke verleiding, met zijn meer directe aanpak. Met micro-flirten gaat het er juist om de flirt te starten met een reeks discrete gebaren en houdingen die bedoeld zijn om aan iemand te laten zien hoe geïnteresseerd je bent. “De voordelen van micro-flirten liggen in het behoud van een comfortzone, ideaal voor verlegen mensen, en het ontbreken van druk of stress die je kunt voelen bij traditioneel flirten“, legt seksuoloog Marie-Claire Thomas uit.

Hoe doe je het?

Eén woord regeert de uitvoering van micro-flirten: subtiliteit. Het wordt toegepast door middel van subtiele signalen die naar de ander worden gestuurd. Herhaalde blikken, kleine mysterieuze glimlachjes, spelen met een lok haar, uitgesproken complimenten of dubbelzinnige opmerkingen. Dit zijn allemaal tekenen van aandacht om aan te geven dat je een sensuele connectie wilt creëren. De kunst van deze praktijk ligt in het beheersen van de subtiliteit, terwijl je speelt met het speelse aspect. Voor de verlegen liefhebber is het belangrijk om de effecten van deze indirecte avances te observeren en deze aan te passen naargelang de reacties van de persoon die je wilt verleiden.

Is de techniek effectief?

Omdat het er niet te dik op ligt, is het moeilijk om het effect van micro-flirten te meten. Maar het is sowieso een goede eerste stap voor een introvert persoon die niet zeker is van zichzelf. Het is een manier om zelfverzekerder te worden in het benaderen van anderen“, legt Marie-Claire Thomas uit. Maar om het beoogde doel te bereiken, is het noodzakelijk dat de andere persoon open staat voor de signalen die worden verzonden, die soms te subtiel zijn om zijn of haar aandacht te trekken. “Is je onzekerheid echter zo groot, dan kan je beter eens overleggen met een therapeut“, benadrukt de seksuoloog.

Of het nu echt effectief is of niet, het kost niets om micro-flirten eens te proberen. Zoals Jean-Claude Dusse zegt in “Les Bronzés”: “On ne sait jamais, sur un malentendu cela peut marcher“.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024