partner nog houdt

Aan deze tekenen merk je dat je partner nog veel van je houdt

Zelfs bij een sterk koppel wil iemand zich waarschijnlijk nog kunnen geruststellen over de liefde van haar partner. Daar zijn verschillende tekenen van.

Leestijd: 2 minuten

Als je de vijftig nadert, slaat de twijfel vaak toe in je dagelijkse leven. Professioneel, maar misschien ook in de liefde wat de gevoelens van de partner betreft. Meer dan één vrouw stelt zichzelf de vraag: houdt hij nog van mij? En hoe weet je of je partner nog van je houdt? Er zijn verschillende tekenen die kunnen helpen deze vraag te beantwoorden.

Veelvoudige liefde

Gewoonlijk is een eenvoudig “Ik hou van je” voldoende om je ervan te verzekeren dat je partner nog steeds van je houdt. Dat is waar, maar het is een beetje een understatement. “Voor een man zijn er vele andere manieren om zijn gehechtheid en liefde voor een vrouw uit te drukken. Maar het hangt af van de persoonlijkheid. Sommige mannen kunnen demonstratief zijn, anderen meer introvert, met de moeilijkheid hun gevoelens voor de ander uit te drukken. Wat het beroemde “Ik hou van je” betreft, dat is niet noodzakelijk een bewijs van liefde. Wie heeft het nog niet geuit door een reflex, als een kalmerende gewoonte. Tekenen van liefde zoeken in de houding van je partner is geen gemakkelijke taak. En het kan leiden tot twijfel, vaak onterecht. Door de tekens verkeerd te interpreteren. Dus pas op voor dit verlangen om te zoeken naar tekenen van liefde. Het kan leiden tot nutteloze angst in een dagelijks leven waar het niet aan ontbreekt“, onderstreept seksuoloog Maxime Lefort. Wat betreft de vraag of een man nog met evenveel vuur van je houdt, moet worden gevreesd dat je het nooit echt zult weten, alleen hij weet het.

Kleine moeites

Er is waarschijnlijk geen groter bewijs van liefde dan het gedrag van een man die zich bijna uitsluitend op jou richt. Kleine alledaagse gebaren zijn vaak al genoeg om te bewijzen dat hij van je houdt“, legt Maxime Lefort uit. Bijvoorbeeld een etentje bij je terugkeer van het werk, sms’jes die overdag worden verstuurd om je te controleren of om je aan te moedigen voor een afspraak of medisch onderzoek. Een verjaardag of een kort weekend georganiseerd als verrassing… Als je terugkomt van je werk, als je partner je vraagt naar je dag, je plannen… Dit zijn allemaal kleine tekenen van liefde. Net als dat kleine boeketje bloemen dat zonder reden werd aangeboden.

Hoe weet ik of hij nog van me houdt?

Bepaalde houdingen zijn de sleutels tot het beantwoorden van vragen over liefde. “Een verliefde man zal zijn liefde voor jou ook in de intimiteit willen bewijzen, door een positieve en veronderstelde seksualiteit, een bewijs van liefde dat altijd springlevend is“, legt Maxime Lefort uit. Alvorens de gebaren op te sommen die wijzen op een aantrekkingskracht voor zijn partner: “een voorovergebogen houding, naar jou toe, verwijde pupillen, een kortere ademhaling, tactiele gebaren. Dit zijn allemaal tekenen van verleiding die je gerust moeten stellen.”

Ten slotte, “als je partner nieuwe plannen voorstelt om samen uit te voeren, zoals die droomreis, een verhuizing naar een groter huis of een huis in jullie favoriete streek of stad… betekent dit dat hij of zij om jullie relatie geeft en deze in de toekomst wil voortzetten. Het is gewoon een andere manier om uit te drukken, zonder te zeggen ‘ik hou van je’, dat hij je aan zijn zijde wil hebben“, besluit de seksuoloog.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024